רשלנות רפואית בשירות הצבאי

  • שאלה להערכת הסיכויים
    משה | 19/11/2008 14:35

    שלום רב- אני חייל משוחרר כבר שנתיים ובזמן השירות הצבאי שלי קיבלתי מכה בזרת של כף היד האזור היה נפוח יחסית וכואב הלכתי לרופא שאיבחן את זה כ"מכה חזקה" ורק אחרי שבועיים וחצי בערך שלחו אותי לצילום (במקום ישר לשלוח לצילום) ושם איבחנו את זה בעצם כשבר ולמרבה הצער הוא כבר התאחה והתאחה עקום (האצבע קצת מעוותת) מאז לא התעסקתי עם זה יותר מידי כי זה פשוט עיצבן אותי מה שקרה וניסיתי לשכוח מזה והייתי רוצה לדעת אם יש מבחינה משפטית משהו שאפשר לעשות לפחות בגלל הרשלנות והנזק שנגרם מה שכביכול לא עובד כל כך לטובתי הוא שהתפקוד של האצבע כמעט כמו לפני השבר כלומר הקיפול של האצבע והפשיטה שלה הוא כמעט מלא, ואין כאבים מיוחדים אבל בכל זאת הייתה פה רשלנות רפואית והאצבע נראית אסטתית לא כמו לפני השבר והייתי רוצה לדעת אם יש לי סיכוי להוציא פיצויים ואם שווה לי להיכנס לזה בכלל תודה

    • רשלנות רפואית בשירות הצבאי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 19/11/2008 23:55

      התשובה לשאלתך נעוצה בשניים: א. האם הנזק לזרת היא תוצאה של עצם הפציעה או שנגרמה בשל הרשלנות הרפואית בטיפול בך? (כלומר בהנחה שהיית מקבל את הטיפול המיטבי האם לא היה נותר נזק) ב. האם הנזק לאצבע הוא כזה המקנה לך נכות כלשהי? את התשובות לשאלות האלה יוכל להשיב לך אורטופד מומחה לכף יד, אשר תפנה אליו באופן פרטי להערכת מצבך. אם מומחה כזה יאשר שנותרה לך נכות כלשהי - כדאי לך להגיש תביעה. אם תזדקק לייעוץ נוסף באשר לזהות הרופאים המומחים המומלצים נא פנה אלינו דרך ייעוץ אישי ונשמי לייעץ לך בעניין. בריאות טובה!

      • המשך......
        משה | 20/11/2008 16:31

        היי קודם כל תודה על התשובה המהירה, הבנתי בגדול במה זה תלוי(ואני כנראה אלך להיפגש עם מומחה) אך הייתי רוצה לחדד קצת את השאלה לגבי שני הסעיפים שהזכרת - למרות שאני לא רופא מומחה, נניח שהנזק לזרת היה נמנע לו הייתי מקבל את הטיפול הנכון (זיהוי של השבר בזמן וכמובן טיפול מתאים) והנזק לאצבע אכן מקנה לי נכות של אבל רק של אחוזים בודדים האם יהיה כדאי לי בכל מקרה לתבוע או שהעלות במקרה הזה תעלה על התועלת?(גם מבחינה כספית וגם מכל בחינה אחרת) תודה