פגיעה עצבית עקב טיפול שיניים

  • פגיעה בעצב בזמן טיפול שיניים
    שפק אסתי | 08/11/2008 10:47

    לפני כשנה, בזמן טיפול שיניים שגרתי- חידוש טיפול שורש, נפגע העצב בלסת. בתחילה, לא הבנתי מה קרה, חשבתי שפשוט ההרדמה לא עברה. כשחזרתי למחרת בבוקר למכבידנט (שם נעשה הטיפול), נאמר לי שזה קורה ותוך מספר ימים "הכל יהיה בסדר" לתומי גם האמנתי בכך. לאחר מספר ימים תקפו את חצי הראש הימני שלי כאבים עזים ומוזרים. הכאבים באו לפרק זמן קצר ונעלמו. הרופא המשפחתי, שלח אותי למיון ושם אמרו לי בעצם שזוהי תוצאה של פגיעה בעצב, "העצב השתגע" ולכן הוא שולח פולסים לאזורים שונים של הראש. קבלתי טיפול בתרופה שנקראת "טגרטול", שהיא למעשה תרופה לחולי אפלפסיה. התרופה אומנם העבירה את הכאבים אך גרמה לבעיות אחרות שבגללן בתחילה לא יכולתי להגיע אפילו לעבודה. לאחר כחודש התברר שגופי רגיש/דוחה תרופה זו ועלי להפסיקה (עורי האדים ונשרף מהרגישות). נכון להיום, עדין חצי הפה הימני שלי ללא תחושה. ברצוני לשאול האם במצבי זה יש מקום לתביעה? מאחר וכבר מדובר בפרק זמן ארוך כל כך? תודה מראש על כל תשובה, אסתי שפק

    • פגיעה עצבית עקב טיפול שיניים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 10/11/2008 09:28

      התופעה אותה את מתארת היא סיבוך שעלול להיגרם כתוצאה מעקירה. השאלה אותה את מעלה דורשת בירור יסודי למשל האם הרופא הסביר לך על קיומו של הסיכון לפני העקירה? האם החתים אותך על טופס הסכמה? האם היו חלופות טיפול נוספות והאם בחן אותן? מה בדיוק גרם לפגיעה העצבית - העקירה? זריקת האלחוש? התשובות לשאלות הנ"ל תתקבלנה לאחר שיחה מעמיקה איתך וקבלת גרסתך, עיון בתיקך הרפואי (אשר יוזמן על ידי עורך הדין שייצג אותך מהרופא שטיפל בך) ובדיקה על ידי רופא מומחה. הרבה בריאות!