אסימטריה בניתוח שדיים

  • אסימטריה לאחר ניתוח
    שני | 22/10/2008 17:09

    שלום רב, לפני כחודש עשיתי ניתוח הגדלת שדיים אצל רופא מאד מפורסם וידוע. הייתי מוכנה לשלם סכום כסף גדול ולו בשביל לדעת שאני בידיים טובות. בפגישת הייעוץ ישבה איתי אשת שיווק מטעמו שהסבירה על על הניתוח כשהוא הרופא הגיע בסוף הפגישה רק ל-5 דקות. אמר שאני צריכה לשים 250 סי סי. אמר שתהיה לי תוצאה יפה עקב מבנה יפה שלי. העובדה שהוא ישב מס' דקות בודדות די היתה לא ברורה לי אולם האמנתי שמה שחשוב זה שהוא רופא טוב ומיומן. לצערי לאחר הניתוח הבחנתי כי שד אחד שונה מהשני אולם ייחסתי זאת לאופן החלמה ששונה מצד אחד לשני. כיום חודש אחרי לאחר הוצאת הפלסטרים אני רואה בבירור את השוני הקיים בין שני הצדדים. הדבר מדיר שינה מעיניי ומטריד אותי מאד. אני נמצאת בדכאון ולא מפסיקה לחשוב על זה. מטרידה אותי מאד המחשבה שהייתי מוכנה לשלם ואכן שילמתי סכום כסף גדול לרופא שהאמנתי במיומנות שלו כשהתוצאה של אסימטריה אינה משקפת זאת כלל. אציין כי לא סבלתי מאסיטריה טרם הניתוח ובידיי תמונות המעידות על כך. כמו כן החתך בין צד אחד לשני אינו דומה מה שלדעתי גרם לשוני בצורה ובגודל. רציתי לדעת האם אוכל לתבוע מהרופא פיצויי על הנזק שהוא גרם לי. אשמח לשמוע חוות דעת.

    • אסימטריה בניתוח שדיים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 22/10/2008 18:25

      בעקרון, על הרופא היה להסביר לך לפני הניתוח (עליו ולא על אשת השיווק שלו) כי הניתוח עלול להסתיים ב-אסימטריה בין השדיים והיה עליו להחתים אותך על כך שאת מודעת לסיכון הזה. ככל שסיכון זה לא הוסבר לך הרי מדובר ברשלנות. מעבר לזה, השאלה היא מה מידת הא-סימטריה כי קשה עד כדי בלתי אפשרי להגיע לסימטריה מלאה. ככל שמדובר בא-סימטריה בלתי סבירה תוכלי לתבוע בגינה פיצוי, כמו גם על כלל נזקייך כתוצאה מכך.

      • תביעת רשלנות בגין תוצאה אסימטרית
        שני | 23/10/2008 09:48

        ראשית תודה על תשובתך. אנשי השיווק במשרדו אכן החתימו אותי על אלף ואחד סעיפים יומיים לפני הניתוח. הרופא עצמו נכנס למספר רגעים אמר טוב אז אני יעשה לך כך וכך אל תדאגי תצא לך תוצאה יפה. והיה הולך. היה נראה כאילו הוא משאיר הכל לידיהן של הפקידות ונשות השיווק. אני אמרתילעצמי טוב אני לא צריכה את הנחמדות שלו רק את המיומנות המקצועית שלו ולכן קיבלתי את ההתנהגותו. בכל מקרה, ממנו אישית לא קיבלתי שום אינפורמציה. מה גם שדובר עימי על אסימטריה של נשים שיש להם את זה לפני הניתוח. אני כשהסתכלתי על תמונותיי מכל זוויות אפשרית אמרתי לאשת השיווק אני לא סובלת מאסימטריה את רואה? וביקשתי ממנה שתביט היטב היא הנהנה בראשה ואמרה שהסיכוי לתוצאה אסימטרית הוא נמוך מאד. אני שידעתי שאני משלמת לרופא טוב מאד בתחומו שמתהדר בנוצותיו והייתי בטוחה השאחוז הנמוך, אצל רופא מיומן ומקצועי שכזה לא יתרחש. שכן זה משהו שבידיו. ורופא מיומן שלא חותך במקום אמור לדעת מה התוצאה של חיתוך שלא במקום - לא? ראשית אני הולכת לקבוע פגישה עם הרופא בכדי לנסות ולברר איתו את העניין וכיצד ניתן לתקן זאת. רציתי לדעת מה אני עושה במקרה שהוא מסרב ולא מסכים עימי כיצד עלי להמשיך לפעול. האם ללכת לעו"ד או קודם כל לקבל חוו"ד מפלסטיקאי מומחה? איך להמשיך ולפעול.

        • אסימטריה בניתוח שדיים
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 23/10/2008 10:30

          לא ברור לי אם נפגשתם כבר לאחר הניתוח או לא. חשוב שתפני אל הרופא עצמו, תראי לו את התוצאה ותבררי אם ניתן לתקן אותה. בנוסף, היה כדאי לקבל חוות דעת שנייה ממומחה פלסטיקאי אחר, הן באשר לתוצאה והן באשר לאפשרויות תיקון. הרופא לא ינתח אותך לפני שתחלוף חצי שנה מהניתוח. פנייה לעו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית וניתוחים פלסטיים עשויה לסייע לך לכלכל את צעדייך מכאן ואילך. מובן שאין לנקוט בשלב זה בהליכים משפטיים כלשהם אך הוא יוכל לכוון אותך כיצד לפעול, עם איזה מומחה להתייעץ, על מנת להבטיח שזכויותייך תישמרנה ויינתן לך מכאן ולהבא טיפול הולם. בהצלחה!

          • תודה בהחלט אשמש בעצותייך  לת
            שני | 23/10/2008 15:05