רשלנות רפואית בהגדלת שפתיים באמצעות סיליקון

  • רשלנות בטיפול אסתטי
    קארין | 28/09/2008 12:14

    שלום, לפניי כשלושה חודשים הגעתי למרפאה על מנת לקבל ייעוץ בנושא הגדלת שפתיים באמצעות סיליקון שאלתי לגביי הסיכונים הקיימים בטיפול האסתטי ונאמר לי שאין סיכונים בטיפול מאחר ואני מעוניינת בהגדלה קטנה ולא משמעותית ולכן אין סיכוי שיוצרו גושים או תופעות אחרות לא רצויות, נאמר לי שאחרי טיפול אני יכולה לחזור ישר לשגרת חיי החלתי טיפול ראשון ולאחר שבוע התגלה בשפתי העליונה מעין גוש הגעתי לרופא לטיפול שני והסבתי את תשומת ליבו לגוש, הוא טען שזה לא קשור לסיליקון וזה יעבור ועשה לי עוד הזרקה לאחר כמה ימים הופתעתי לגלות שהגוש גדל הקדמתי את התור שנקבע לי לרופא והרופא ראה את הגוש והפעם הסכים איתי ואמר שזה אכן גוש ושינה גישתו, הוא אמר שזה כן יכול לקרות למרות שזה נדיר (וזאת אף על פי ששאלתי טרם התחלתי את הטיפול לגביי מצב כזה) באותו יום הרופא החדיר לי לשפה חומר המסה שלא הועיל כלל אלא החמיר את המצב ושוב לא נאמר לי שאחרי המסה השפה תתנפח בצורה דרסטית ולא אוכל לחזור לשגרה נאלצתי לשבת בבית ולחכות שיחול שיפור במצב. הגעתי לתור נוסף שנקבע לי להמסה אך הפעם נכנסתי לדבר עם המנהלת לפניי הטיפול היא הביאה לרופא חומר המסה אחר שלטענת הרופא יעיל הרבה יותר אך יקר יותר החומר אכן שיפר את המצב. בשבוע שעבר הגעתי לטיפול המסה שאמור היה להיות אחרון הרופא הזריק לי את החומר והשפה התנפחה משמעותית ועד כה לא ירדה הנפיחות ובנוסף כתוצאה מכך אין לי תחושה בחלק מהשפה. נאמר לי כי אם לא תרד הנפיחות כנראה שאאלץ לעבור ניתוח כירורוגי על מנת לפתור את הבעיה. חשוב לי לציין כי בשיחתי עם מנהלת המרפאה היא אמרה שחתמתי על טופס הסכמה לטיפול בו מופיעים הסיכונים והיא חיפשה את המסמך בתיק הרפואי שלי כדי להזכיר לי זאת, היא הופתעה לגלות כי לא חתמתי על טופס כזה, מעולם לא הראו לי את הטופס הבנתי מהמנהלת שלרופא אסור לטפל בפציינט אם לא חתם על הטופס. שאלתי אם יש לי עילה לתביעה ואם כן מה גובה הסכום שאוכל לתבוע?

    • רשלנות רפואית בהגדלת שפתיים באמצעות סיליקון
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 28/09/2008 19:16

      מהסיפור שאת מתוארת עולה כי לא הוחתמת על טופס הסכמה לביצוע הפרוצדורה, אך חמור מכך שלא הוסברו לך כלל הסיכונים הכרוכים בפעולה ובכלל זה הסיכון להופעת גושים. לפיכך, קיימת לך עילת תביעה כלפי הרופא באשר לאי לקבלת הסכמתך מדעת לביצוע הטיפול ואף בגין פגיעה באוטונומיה שלך - שתי עילות תביעה נפרדות. באשר לסכום התביעה - לא ניתן לאמוד אותו בשלב זה: השאלה האם הנזק שנגרם יחלוף או לא, מהן הפרוצדורות הכרוכות בהסרת הנזק ועד כמה הן כואבות והאם יישאר לך נזק כלשהו גם אם יוסרו הגושים. על יסוד אלה ושיקולים נוספים ניתן יהיה להעריך את גובה הפיצוי.

    • תשובה
      עו"ד מתמחה בתחום | 16/10/2008 14:20

      יש לך עילה לתביעה ואף כדאי לך לתבוע, עו"ד יקח לך 20%מהפיצוי שתקבלי. אני הייתי תובעת בלי לחשוב פעמיים במיוחד שלא חתמת על ההסכם. לגבי הפיצוי בערך 50,000 ש"ח בלי בעיה. בהצלחה אם תרצי לדעת יותר תשאלי.