הבהרה

  • סוף סוף חיפוש בגוגל תחת הכותרת "רשלנות רפואית"
    אמיר גוטמן | 28/09/2008 02:36

    אומנם אני עדיין סטאז'ר אבל בכל זאת, בשעת לילה מאוחרת במהלך תורנות שקטה ברוך השם נכנסתי לגוגל ורשמתי "רשלנות רפואית". כמיטב המסורת של גוגל, אני רואה את התוצאות, עיניי חשכו מהמראה, נכנסתי למספר אתרים פרסומת של עורכי דין שמתמחים ברשלנות רפואית, זה פשוט מביך מה שהולך בפנים, אולי אתם לא מרגישים את זה, מי שלא עוסק ברפואה, אבל זה מפחיד, זה נותן את ההרגשה שכולם מחפשים אותנו, נכון יש רופאים שמתרשלים אבל זה כבר נעשה מוגזם מה שהולך. אצלנו במחלקה הנוכחית למשל הפחד הזה משתק, כל העניין המדיקולגלי, חוץ מזה שזה מסוכן בסופו של דבר לציבור עצמו, חוזר אליהם כמו בומרנג כמו שקרה בארה"ב בשנות התשעים במיוחד בתחום הגניקולגיה והמיילדות, אז אנשים תרגעו טיפה, יש דרכים יותר מוסריות (אני יודע שזה מושג בעייתי) להעשיר את חשבון הבנק, לא כל טעות היא רשלנות ולא כל טיפול לא נכון זה רשלנות. רפואה זה מקצוע קשה, זה לא מדע מדויק, לא תמיד הדברים ברורים. למזלי אני עדיין סטז'ר אז עדיין יכול לבחור שלא לעסוק ברפואה, אלא למשל לעשות כסף בהייטק. אלימות, שנות לימוד והמתחות ארוכות, משוכורת רעב במהלך ההתמחות, שעות עבדה מטורפות ובסוף צריך להתנהל כמו ארנב בשדה של שועלים. חבל שתאוות סצע תדרדר את מערכת הרפואה בארץ. וצודק מנהל מחלקה אחד שביקש שנזכור משפט אחד, "שלא נהיה רופאים זאבים אחד לשני, ושהכסף לא יעוור אותנו"

    • הבהרה
      אמיר גוטמן | 28/09/2008 02:38

      נפלן מספר טעויות כתיב למעלה, מתנצל אבל אחרי 19.30 שעות במחלקה כנראה שאין מנוס.

      • תגובה
        עו"ד מתמחה בתחום | 16/10/2008 14:24

        אתה צודק! אבל שוכח שישנם המון מקרים שבהם רופאים מזלזלים בחולה כי היו במשמרת של 48 שעות ללא שינה ושכחו לבצע את הנדרש מהם. אתה שוכח שאדם נכנס במצב מסוים לביה"ח ויוצא עם בעיה אחרת על זה מגיע לו פיצוי ואין מה לעשות לא קל להיות רופא.