רשלנות רפואית בניתוח?

  • רשלנות רפואית במהלך ניתוח
    רונן | 14/09/2008 11:10

    שלום רב, אח שלי נכנס לניתוח קל ופשוט בקרע שריר ליד איבר המין בהרדמה כללית - היה יכול לבחור בחלקית לפי המלצת רופאיו אך פחד ולא הסכים - במהלך הניתוח נכנס מים לריאותיו והפסיק לנשום מיד התחילו להנשים אותו דרך מכשירים והיה ללא הכרה כל היום ובטיפול הנמרץ יומיים, נכנס לניתוח קל שבמהלכו היה בין חיים למוות. האם נוכל לתבוע את ביה"ח בגין רשלנות ומהי עילת הרשלנות כאן ?? תודה.

    • רשלנות רפואית בניתוח?
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 14/09/2008 11:45

      האם נותר לאחיך נזק כלשהו, ממשי, לאחר הניתוח?

      • רשלנות רפואית במהלך ניתוח
        רונן | 14/09/2008 12:51

        בעניין הנזק, הנזק הממשי היה סמוך להסתבכות כשהוא היה במצב קשה בין חיים למוות לפי הודאת הרופאים אם היו מאחרים קצת בהנשמתו היה מת. בעקבות התאונה הוא אושפז 4 ימים ולאחר שחרורו המשיך לקבל תרפות כמו "זאניט" ועבר כמה בדיקות עד שחזר לשיגרה, לא חושב שנותרה לו נכות או נזק ממשי כיום, העניין הוא האם נוכל לתבטע אותם בגין הטראומה שפשטה את כל המשפחה והסבל מהאירוע המפתיע שעד היום אף אחד מהמשפחה לא מעקל את מה שקרה .

        • תביעה בלא נזק ממשי
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 14/09/2008 19:55

          העדרו של נזק ממשי לא מאפשרת הגשת תביעה בנסיבות אלה. על מנת לבסס תביעה צריך להוכיח שהרשלנות של הצוות גרמה לנזק ממשי שניתן לכימות, שאם לא כן אין בסיס לתביעה. הטראומה למשפחה יכולה להצדיק תביעה אם גרמה למי מבני המשפחה נזק נפשי ממשי שניתן לכימות ולהוכחה ולא די בטענה כי הדבר גרם לטראומה.