פגיעה בחיסיון רפואי

  • האם זאת רשלנות?
    אלמוני | 10/09/2008 14:56

    אבקש לדעת אם זוהי רשלנות או פרנויה.. הלכתי לרופא שיניים וקיבלתי הצעת מחיר על טיפול מסיבי בפה. למחרת, התברר לי שהאסיסטנטית של הרופא שמכירה משהו מהמשפחה הרחוקה שלי פירטה לה את כל הטיפול שעלי לעבור כולל פרטים כספיים. האם זוהי פגיעה בחיסיון הרפואי שהמוצע לי לאחר הטיפול הקצר שהרופא העבר לי? תודה רבה.

    • פגיעה בחיסיון רפואי
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 10/09/2008 15:21

      בהחלט כן. מדובר בפרטים שחל עליהם חיסיון רפואי והסייעת, כחלק מצוות המרפאה מחוייבת בו.

      • האם זאת רשלנות?
        אלמוני | 10/09/2008 15:46

        מה אוכל לעשות בנוגע לזה? האם זוהי הילה לתביעה?

        • האם פגיעה בחיסיון רפואי היא עילה לתביעה ברשלנות
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 10/09/2008 22:04

          התשובה היא כן. זו פגיעה בפרטיותך שמקימה לך עילת תביעה. השאלה היא מה הנזק שנגרם לך והאם הוא מצדיק את כל התהליך של תביעה. לא מזמן ניתן פסק דין נגד רופאת משפחה שברכה את הפציינטית שלה על כך שחברתו של בנה של הפציינטית בהריון. החברה הגישה תביעה על פגיעה בפרטיותה וזכתה, אך המקרה שונה משלך. תוכלי לקרוא על פסק הדין במאמרים בפורום הרשלנות הרפואית