האם הטיפול באביך הוא רשלנות רפואית

  • הזנחה רפואית אולי?
    טל | 11/08/2008 16:59

    שלום, אבי נפטר בבי"ח לפני שבועיים וחצי, סיבת המוות קריסת מערכות, והוא בן 48 במותו. הוא היה חולה מורכב, חולה לב שעבר הרבה ניתוחי לב וצינטורים , הרופאים קבעו לו השתלת לב, קבעו גם שהוא לא יכול לעמוד בניתוח נוסף ולא צינטורים כי ליבו מתפקד 10%, בנובף היה חולה כליות ו 3 פעמים בשבוע היה בדיאליזה, בנוסף היה חולה סכרת ,וסבל מהלבלב . לפני 3 שבועות אישפזו אותו עקב כאבים בלב ,אך שמו אותו בפנימית ולא מחלקת לב ,ולא טיפול נימרץ, עד ששמו לב שהוא כבר לא בהכרה היה מאוחר, ביצעו בו הנשמה והחייאה ממוכת אך לצערי הרב הוא לא עמד בזה. השאלה שלי האם מדובר בהזנחה רפואית? אילו שמו אותו בטיפול נמרץ לב הוא היה שורד? בתודה מראש.

    • האם הטיפול באביך הוא רשלנות רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 11/08/2008 20:34

      משתתפת בצערך! ובכן, בהחלט לא ברור כיצד חולה מורכב כזה לא מאושפז במחלקה ייעודית או בטיפול נמרץ. עם זאת לא ניתן על סמך הפרטים המצויינים בשאלה לקבוע האם קיימת עילת תביעה ברשלנות רפואית. יש גם שאלה לא פשוטה של תוחלת חייו גם לו היה מטופל בהלכה והאם היה לו סיכוי, במצבו, לשרוד השתלת לב. על מנת להשיה לשאלות מורכבות אלה יש צורך בעיון בכל תיקיו הרפואיים של אביך -מעברו ומהאשפוז האחרון ועל סמך זאת ולאחר התייעצות עם מומחה ניתן יהיה להשיב לשאלה.