רשלנות רפואית ותאונת דרכים

  • תאונת דרכים
    מיכאל | 20/07/2008 23:11

    פונתי ל ב''ח איכילוב ע''י אמבולנס לאחר תעונת דרכים באופנוע היתי אם ציוד מגן טוב ול''מזלי'' לא קיבלתי סריתות ושיפשופים כלל. מצד שני היה לי דימום בפה בעבים חזקים בכפות ידיים כי בלמתי את הנפילה אם הידיים. ומקות יבשות בכל חלקי הגוף. במיון נדהמתי לגלות שהרופה החלית לשחרר אותי ללא צילומים באזורים שהתלוננתי עליהם אבל הוא צילם את הרגליים כי המכנס היה קרוע לאחר מספר ימים האורטופד שלח אותי ל מיפוי וגילו שיש לי בעיה בכתפיים וכפות ידיים , אזורים שלא נבדקו כלל ע''י הרופה במיון,נשלחתי למיון תל השומר ושם עשו לי את כל הצילומים הנדרשים לאחר ת''ד וגילו שיש לי שבר בכף היד וביד השניה סדק. עברו עד כו שלוש שבועות והרופא אמר שאין טעם לשים גבס בגלל הזמן הרב שחלף. כל התקופה הזו אני סבלתי מכאבים והגבלת תנוע השאלה איך אני מעניש את הרופא הרשלן מאיכילוב האם ניתן לתבוע את ב''ח תודה

    • רשלנות רפואית ותאונת דרכים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 21/07/2008 18:20

      ככלל, במקרה של נזק כתוצאה מתאונת דרכים ישנה ייחוד עילה - כלומר תביעת פיצויים אך ורק על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, מה שמגביל אותך בהגשת תביעה נגד גורמים נוספים - גם אם קיימת לך עילת תביעה נגדם. לעומת זאת, כאשר הרשלנות הרפואית, שבאה לאחר תאונת הדרכים, גרמה לנזק משמעותי - שניתן לכמת אותו ולהפריד אותו מן הנזק שנגרם בעקבות התאונה - או אז תוכל לתבוע ברשלנות רפואית את בית החולים. כאמור יהיה עליך להוכיח איזה נזק גרמה הרשלנות וכיצד היא החמירה את מצבך האורטופדי לאחר התאונה. אם אתה מחפש ענישה - תוכל לפנות בתלונה למשרד הבריאות - נציב קבילות הציבור - ולשטוח בפניו את המקרה על מנת שייערך בירור משמעתי לרופא הרלוונטי. ככל שי לך שאלות נוספות תוכל לפנות אלינו דרך פנייה דחופה באתר ונשמח לייעץ לך. בברכת בריאות טובה והחלמה מהירה! *הערת מערכת: לקריאה נוספת פיצויים תאונת דרכים

      • תודה רבה!!!  לת
        מיכאל | 23/07/2008 23:56

        • רשלנות רפואית
          מוטי | 01/12/2008 21:32

          רשלנות רפואית ... מה לדעתך הסיבה למקרים כה רבים?