רשלנות רפואית באבחון סרטן הראות

  • רשלנות רפואית באיבחון סרטן הריאות?
    אלי | 20/06/2008 09:24

    חמי ז"ל נפטר לפני 4 שנים בגיל 49 כתוצאה מסרטן בריאות, במשך כשנה וחצי לפני גילוי המחלה הוא התרוצץ בין מס' רב של רופאים והתלונן על כאבים איומים שמקרינים מכיוון הכתף אל הגב.ראוי לציין שהרופאים ידעו שהוא אדם מעשן ובכול הביקורים לא הועלה חשד לכיוון אפשרות של התפרצות המחלה כלל, למרות שתלונותיו על אופן הכאבים היו אמורות להדליק נורת אזהרה מצד הרופא כחלק מהתסמינים המקדימים לגילוי סרטן הריאה שמאופיינים ע"י כאבים אלה וחרף היותו אדם מעשן! לצערי כפי שהזכרתי הוא התרוצצץ מעל לשנה אצל מס' רופאים כולל הליכה לחדרי מיון וחיפש מזור לכאביו שהלכו והתגברו, הממצאים מבחינתם תמיד היו פתרון של "משכחי כאבים", "כנראה פריצת דיסק" והחמור ביותר "נפשי" (עשו אותו פסיכופת שלא מפסיק להתלונן). המחלה התגלתה רק בפעם הרביעית שבה ביקר בחדר המיון (שכבר היה מוכר שם) ולא הסכים להשתחרר עד שיסכימו לאשפז אותו ולאתר את הסיבה לכאביו. לצערי המחלה התגלתה אצלו בשלב מאוחר מידי כאשר הסרטן התפרץ ושלח גרורות לכל הגוף ולאחר כ- 3 חודשים הוא נפטר. האם יש כאן פתח לרשלנות רפואית מצד הרופאים שטיפלו בו לפני איתו המחלה? לתשובותכם אודה מראש אלי

    • רשלנות רפואית באבחון סרטן הראות
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 22/06/2008 09:25

      המקרה שאתה מתאר הוא מקרה קלאסי של איחור באבחון מחלת הסרטן אשר עשוי להחשב רשלנות רפואית:: סימפטומים אופייניים שלא מאובחנים במועד כביטוי למחלה, גורמים למחלה להתפשט או להחמיר והחולה נפטר. על פניו - יש מקום לבחון אם קיימת עילת תביעה ברשלנות רפואית. עורך הדין יזמין את כל התיעוד הרפואי של המנוח ועל יסוד אותו חומר ייעץ לכם באם קיימת עילת תביעה. אחת השאלות, תהיה למשל האם אבחון מוקדם יותר של המחלה היה מביא להחלמה של המנוח. ככל שיש לכם שאלות נוספות תוכלו לפנות אלינו דרך פנייה דחופה ונשמח לייעץ.