הסרת שער בליזר והסכמה מדעת

  • רשלנות רפואית - מכון לייזר ידוע
    אושי | 13/05/2008 15:59

    בתאריך 17/03/08 הגעתי לייעוץ להסרת שיער בלייזר מאזור הפנים. אני בחורה בת 28. סטודנטית. עברתי לפני 3 שנים ניתוח להסרת משקפיים שעבר בהצלחה. לפני חודש וחצי החלטתי ללכת לבדיקת עיניים באותו מכון בו עשיתי את הניתוח. בהזדמנות זאת ניגשתי גם לשיחת ייעוץ בקשר להסרת שיער מהפנים. אני רוצה לציין שאני בהירת שיער. המנהלת של הסניף גלית אפריאט קיבלה אותי בחדרה, והסתכלה עליי במבט כזה שאותו אני מפרשת כ"מה את עושה אצלי בחדר, את לא שעירה בכלל" אבל היא לא אמרה כלום, אלא התקשרה לקוסמטיקאית שבאה מיד לחדר ולקחה אותי לחדר הטיפולים. היא בדקה את פניי תחת זכוכית מגדלת ואמרה שאני מתאימה לטיפול. חזרתי אל חדר המנהלת יחד עם הקוסמטיקאית שאמרה לה שאני מתאימה, ויש שערות. המנהלת אמרה שאני יכולה להכנס לטיפול תוך שעה בערך, והסכמתי. היא אמרה שאסור להשתזף, ושאצטרך 10 טיפולים. שאלתי האם יכול להיות שאצטרך פחות והיא אמרה שאצטרך בדיוק 10. היא שאלה אותי אם אני רוצה לעשות גם פאות, חשבתי שאם היא מציעה לי כנראה היא רואה שיש לי פאות שהלייזר מתאים להורדתן (בלונדיניות לחלוטין ופלומתיות). בשאלון שניתן לי רשמתי שאני מטופלת בפרפנאן. אף אחד לא בדק שם את התרופה הנ"ל לפני הטיפול. נכנסתי לטיפול. נשכבתי על המיטה, והקוסמטיקאית שהמליצה לי על הטיפול גילחה את כל פניי. את הפאות, סנטר, שפם. (אף אחד לא אמר לי לפני שייגלחו אותי) הטיפול ארך כרבע שעה, ממש לקראת סופו היא אומרת לי "אני לא רגילה לפנים כמו שלך, יש לך רק 3 שערות". באותו רגע הבנתי שעבדו עליי ומאז התחיל הסיוט שלי. נכנסתי למספר פורומים ושאלתי לגבי התרופה- נאמר לי שהיא עלולה לגרום לכויות, לשיעור יתר ולכתמים כאשר היעור בא במגע עם לייזר. ניגשתי עם אחותי יומיים לאחר הטיפול אל הסניף. אחותי היתה מאוד נסערת ושאלה- מה פתאום אתם עושים לה לייזר,היא בלונדינית!!! מדוע לא בדקתם את התרופה?? היא הוצאה מהחדר, ונשארתי לבדי עם המנהלת. היא אמרה לי שהפיגמנט שלי כהה, ושאין בעיה עם התרופה שאני נוטלת. היא אף רצתה להתקשר לאחר מרופאיה אבל ויתרתי על התענוג. היא המליצה לי להמשיך בטיפולים ואמרה שאני יכולה להפסיק גם אחרי הטיפול השני. החלטתי ללכת למכונים אחרים ולבדוק מה הם אומרים לי. אמריקן לייזר- לא קיבלו אותי בגלל שאני בלונדינית וגם התרופה מהווה בעיה. נאטורפיל - אמרו שאני בהירת שיער וגם הגבות שלי בהירות ולכן הטיפול לא יהיה אפקטיבי. פרופורציה - לא עושים טיפולי לייזר באזור הפנים כי זה לאט עובד וגורם לצמיחה מוגברת. כמו כן לא היו מקבלים אותי לטיפול בגלל צבע שערי הבהיר. כללית אסתטיקה- לשלושים אחוז מהבנות יש צמיחה מוגברת בפנים לאחר הלייזר. הלייזר מעורר זקיקים רדומים- לא מומלץ. כמו כן איני מתאימה כי אני בהירת שיער. רופא עור של קופ"ח כללית- לא ממליץ לי על טיפול לייזר בגלל שאני בלונדינית. נתן לי מכתב בו מציין שבגלל היותי בלונדינית טיפול הלייזר יהיה פחות אפקטיבי עבורי ושהוא לא ממליץ לי על הטיפול!!! ברגע ששמעתי את זה חשך עליי עולמי ומיד התקשרתי למכון. אמרתי מי אני ושאלתי האם הלייזר גורם לצמיחה מוגברת. אמרו לי שכן, בטיפולים הראשונים. שאלתי בהלם- למה לא אמרתם לי את זה לפני? הבחורה ענתה שזה כתוב בחוזה ביקשתי שתקריא לי, היא חיפשה וחזרה אליי עם תשובה- זה לא כתוב. היא העבירה את הטלפון לאחת המטפלות שאמרה שהלייזר אכן גורם לצמיחה מוגברת והיא לא יודעת מה לומר לי. כמובן שאם הייתי יודעת שהלייזר עלול לגרום לצמיחה מוגברת לא הייתי נותנת להם לגעת בפנים שלי לעולם אבל הם לא אמרו דבר על זה. ביקשתי לדבר עם מנכ"ל המכון, איתה התכתבתי במייל וסיפרתי לה את כל הסיפור. קיימנו שיחה שנמשכה חצי שעה בה היא צעקה עליי,קראה לי חולת נפש ושקרנית. שאלתי שאלה - האם הלייזר גורם לצמיחה מוגברת והאם היא מוכנה לשלוח לי מכתב בו היא מתחייבת שלא תהיה לי צמיחה מוגברת עקב הטיפול. היא אמרה שבחיים לא תשלח לי מכתב כזה ושיש לה קרובת משפחה שעקב שימוש בהורמונים נהיה לה זקן כמו של גבר והלייזר עזר לה. זה הדבר הכי מגוחך ששמעתי- זו דוגמא שהכי לא מתאימה למצבי, יש לי כמה שערות בודדות. למי שיש לה זקן כמו של גבר אולי הלייזר מתאים אבל למי שיש שערות בודדות הוא לא מתאים!! אמרתי לה שעובדת שלה כרגע אמרה לי שהלייזר גורם לצמיחה מוגברת. ומכונים אחרים כמו פרופורציה וכללית לא עושים פנים בגלל זה. היא אמרה שהיא בתחום 10 שנים ופרופורציה כותבים באתר שלהם שהם קיימים 18 שנים וזה שקר. (מה אכפת לי כמה זמן הם קיימים אם הם אומרים את האמת לגבי הלייזר בפנים? זה הרי מה שמשנה לי כלקוחה ולא אם הם קיימים פחות זמן ממה שהם אומרים) כמו כן היא כתבה לי במייל שהלייזר שונה במהותו מאור השמש ואין בעיה עם התרופה. זה שקר מוחלט- מכונים אחרים ורופאים שמנהלים פורומים להסרת שיער אמרו לי חד משמעית שלא מומלץ לעשות טיפול לייזר עם התרופה הנ"ל כי זה עלול לגרום לכתמים, כויות, ותופעות לוואי חמורות. היא צעקה וקיללה אותי כל השיחה ולבסוף ניתקה לי הפנים (מנכ"ל קייר ריקי מינצר). איך הקוסמטיקאית לא מתביישת להעביר לי על כל הפנים את הלייזר הזה, כשהיא יודעת מה הוא עלול לגרום, ועוד לומר לי באמצע שהיא לא רגילה לפנים כמו שלי, כי יש לי רק 3 שערות!!! היא הקוסמטיקאית שהמליצה לי על הטיפול שעה לפני!!! מאז המקרה אני מרגישה שהפנים שלי נפגמו, שמכון קייר הונה אותי וירד מאוד נמוך בשביל 1300 ש"ח. אני לקוחה ותיקה שלהם, שילמתי להם 6666 ש"ח עבור הסרת משקפיים והם יודעים זאת. אני סובלת מאוד בחודשיים האחרונים עד כדי דכאון ואשפוז בבית חולים העמק, הפסד לימודים, כעס רב על המכון, השפלה, עלבון.

    • הסרת שער בליזר והסכמה מדעת
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 14/05/2008 09:28

      המקרה שאת מתארת הוא בהחלט מתסכל ומהווה דוגמה לקלות הבלתי נסבלת בה נוטלים על עצמם מכונים מסויימים לבצע טיפולים אסתטיים מבלי שיש לכך אינדיקציה רפואית. פעמים רבות מדובר בטיפולים שעלולים לגרום נזק, כמו במקרה שלך, כך שמתן טיפול בנסיבות כאלה הוא בלתי סביר. לכל הפחות היה על המכון לתאר בפנייך את הסיכונים הללו על מנת שתוכלי לשקול בכובד ראש את העלות מול התועלת שבביצועם. השאלה כעת היא האם נגרם לך נזק כלשהו, או ניצנים של נזק. ככל שכן - תוכלי להגיש תביעה נגד המכון.

      • אם הנזק הוא נפשי? עוגמת נפש?
        אושי | 14/05/2008 11:48

        מאז המקרה אני מאושפזת בבית חולים על רקע נפשי. אני מרגישה פגועה בצורה שלא אוכל לתאר במילים. האם אין זה מספיק כדי לתבוע? התייעצתי עם עורך דין ששלח אותי לרופא עור. פגישה עולה 500 ש"ח וחוות דעת עוד 1000$. האם יש דרך לתבוע מבלי לשלם כל כך הרבה? האם יש דרך לקבל מכל המכונים שלא קיבלו אותי לטיפול מכתבים בו הם מציינים כי אינני מתאימה (הם לא היו מוכנים לתת לי) ולהשתמש בזה בבית משפט? תודה

        • נזק נפשי הוא נזק
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 14/05/2008 11:55

          בוודאי שנזק נפשי הוא נזק. השאלה האם תוכלי להוכיח שהוא כתוצאה מהטיפול ואני מניחה שעיון בתיק הרפואי שלך מבית חולים העמק יסייע ללמוד על הגורם לנזק. חוות דעת נחוצה ביותר להוכחת תביעתך וייתכן שתזדקקי גם לחוות דעת בתחום הנפשי, שכן זהו הנזק העיקרי שלך. ככל שיש לך שאלות נוספות - נא פני אלינו דרך פנייה דחופה ונחזור אלייך טלפונית