דרישת עובדים בחברה לקבלת מניות

  • דרישה למניות בחברה בבעלותי מצד עובדים בכירים בחברה
    חנן | 14/02/2008 13:23

    הקמתי חברה המצויה כולה בבעלותי. מאחר והייתי זקוק לעובדים מיומנים פניתי לשני אנשים והצעתי לאחד מהם לשמש בתור מנהל השיווק ולשני בתור מנהל הייצור כאשר בתנאים מסויימים (הכנסת הון לחברה וחתימה כערבים לחשבונות החברה בבנקים) הם יקבלו מניות בחברה. חלפו מספר שנים על מי מנוחות ופתאום קיבלתי תביעה (המרצת פתיחה) משני העובדים בטענה שהם זכאים לקבל מניות בחברה וזאת מבלי שהם מילאו את חלקם . כיצד להתגונן בפני טענותיהם?

    • דרישת עובדים בחברה לקבלת מניות
      עו"ד טלי קסלר | 17/02/2008 16:07

      מדוע ההסכם לא התממש בסמוך לאחר חתימתו? כמה שנים חלפו מאז ומה קרה עם החברה? האם הם עודם עובדים של החברה בתפקידים האלה? האם יש לך התנגדות להעביר להם את המניות במידה והם יכניסו את ההון לחברה ויחתמו על ערבות? כעיקרון, מומלץ מאוד להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום (אפשר באמצעות פנייה דחופה באתר), להגיע אליו עם כל המסמכים הרלבנטיים, כולל כמובן המרצת הפתיחה, ולהכין באמצעותו תגובה להמרצת הפתיחה. לא נראה לי שבמקרה זה מומלץ שתייצג את עצמך.