חברה באיחוד האירופאי

  • הקמת חברה רשומה באיחוד האירופי
    אלון | 08/10/2007 19:07

    האם מבחינה משפטית החברה תהיה תחת חוקי האיחוד האירופי או תחת חוקי המדינה עצמה בה היא מוקמת (כמובן בהנחה שהמדינה חברה באיחוד האירופי)

    • חברה באיחוד האירופאי
      עו"ד יריב קדם | 14/10/2007 22:11

      באיחוד הארופאי חברות כיום (10/2007) 27 מדינות. לא ניתן להקים חברה שהיא "של האיחוד הארופאי", אלא באחת מהמדינות החברות. חברה כזו, תהיה כפופה לחוק המדינה בה הוקמה, אך יהיו לה פריבילגיות מסויימות (כגון אחידות מכסים), כמו גם חובות מסויימות (כגון איסור הגבל עסקי), הנובעים מהחקיקה הארופאית.