ואם כבר.. צריך לעשות רישום לשותפות? כאילו בקטע רשמי?

  • סליחה על הבורות, אבל מה טוב בהקמת שותפות?
    sozana 22 | 20/09/2007 01:16

    יש לזה ערך או יתרון כלכלי?

    • ואם כבר.. צריך לעשות רישום לשותפות? כאילו בקטע רשמי?  לת
      dorin | 20/09/2007 01:26

    • תשובה להקמת שותפות
      עו"ד דוד איטח | 20/09/2007 10:19

      בין שותפות לחברה קיימים הבדלים מהותיים רבים. בקצרה: יש פן מיסויי: ההכנסה משותפות מצטרפת להכנסתו השולית של הנשיום. הכנסה מחברה מחוייבת במס חברות ולאחר מכן כדיבידנד (כדי שתגיע ליחיד בעל המניות). אלמנט נוסף הוא האחריות לחברה יש אחריות מוגבלת (בכפוף להרמת מסך) לעומת שותפות אשר בה נושא כל אחד מהשותפים בחבות ביחד ולחוד. פן נוסף הינו הפירוק: פירוק שותפות יכול להיות בגדול בהודעה של אחד השותפים על הפירוק. פירוק של חברה הינו הליך מורכב יותר (על ידי בית המשפט או מרצון בהליך בפני רשם החברות). השאלה הינה משפטית ומיסויית ומן הראוי לקבל ייעוץ בעניין זה בטרם מחליטים על הקמת שותפות/ חברה.