אחד מהם יעלה לך הרבה יותר, אני לא בטוח איזה, מה שבטוח, הארנק יפגע...

  • שאלה
    אלדד | 19/09/2007 13:26

    מה ההבדל בין ח.פ של חברה לבין מס' עוסק מורשה? האם קיים הבדל משפטי? האם תשלום האגרה שונה?

    • אחד מהם יעלה לך הרבה יותר, אני לא בטוח איזה, מה שבטוח, הארנק יפגע...  לת
      prince albert | 19/09/2007 16:36

    • תשובה להבדל בין ח.פ. לעוסק מורשה
      עו"ד דוד איטח | 19/09/2007 17:31

      בין עוסק מורשה (עצמאי שאינו תאגיד) קיימים הבדלים רבים בקליפת האגוז נציין כי חברה רשומה ברשם החברות ועלות הקמתה מלווה באגרה שהינה כיום כ- 2204 ש"ח + הוצאות רישום (עריכת מסמכים בידי עו"ד וכיוב'). חברה מהווה אישיות משפטית בפני עצמה (כמו כל אדם למשל) וכדי להגיע לבעלי מניותיה יש צורך להרים את "מסך ההתאגדות" (לכן האחריות מוגבלת). עוסק מורשה (במקרה של עצמאי שאינו חברה למשל) אחראי לחובותיו הוא ועלות ההקמה מזערית (פתיחת התיק במע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי). מובן שיש הבדלים נוספים לגביהם ניתן להתייעץ עם מי שמתמחה בכך.