תשובה

  • האם פתיחה של תיק הוצאה לפועל
    shay | 03/04/2013 13:50

    יכולה להיחשב כפירסום גם אם לא בוצעו הליכים מבצעיים בתיק ??? (נפתח הוגשה טענת פרעתי ולאחר "פינג פונג" של כתבי טענות התקבלה טענת הפרעתי.)אפשר להפנות אותי לפסקדין מתאים ?עו"ד צעיר

    • תשובה
      אלונה | 04/04/2013 18:56

      כל הליך משפטי המנוהל בדלתיים פתוחות ולא נאסר פרסום פרטים מתוכו - מהווה "פרסום". יחד עם זאת, הליכי משפט חוסים תחת הגנת החוק, ומשום כך לא קמה עילה בעטיים בגין פרסום לשון הרע. לכן, קום עילת תביעה יכול להיות רלוונטי רק אם תוכיח כי ההליך ננקט או נוהל באופן העולה כדי עוולה נזיקית, כגון" רשלנות, נגישה, פרסום שקר מפגיע. לפירוט נוסף, אני מציעה לך בחום לעיין בספרו של ד"ר אבישי אדד "שימוש לרעה בהליכי משפט: הגנה נזיקית מפני ניצול לרעה של זכות הגישה לערכאות".