תשובה

  • פרסום אי תשלום דמי ועד באופן פומבי
    דודי | 12/03/2013 18:34

    הועד פירסם רשימה שמית של אלו שעדיין לא שלמו דמי ועד ועשה את זה באופן פומבי זה פעם ראשונה שזה קורה, בדרך כלל המאחרים מקבלים הודעה אישית האם זה עוולת לשון הרע כלפי אלו שמופיעים שלא שילמו?

    • תשובה
      חלי | 17/03/2013 09:20

      הפרסום מהווה עוולה של לשון הרע, אולם במצב שתיארת סביר כי לוועד תעמוד הגנת "אמת דיברתי", הואיל והמידע שפורסם מדוייק וקיים עניין ציבורי בפרסום, לייתר הדיירים, כמו גם במטרת גבייה שוויונית מכל הדיירים במועד. לחלופין ובנוסף, עשויה במצב דברים כזה, אם המידע מדוייק, עשויה לעמוד לועד הגנת תום לב. מכאן, שסביר להניח כי אם תגיש תביעה בעילה זו, היא תדחה.

      • קיים עניין רק לבעלי הדירות
        אלי | 19/03/2013 11:21

        לא לציבור בכללו, כלומר: אין בפרסום עניין לאנשים שאינם גרים בבית, אך מזדמנים אליו. ואין תום לב בפרסום כזה, שנועד לפגוע.

    • לכאורה לא, היה לועד הגנה בחוק
      עו"ד אתי חסיד | 18/03/2013 16:03

      היה לועד חובה חוקית מוסרית חברתית לעשות את הפרסום.

      • חובה חוקית?
        אלי | 19/03/2013 11:16

        P { margin-bottom: 0.21cm; text-align: right; } הפני אותי, בבקשה, לסעיף החוק המדויק, הקובע, שעל ועד הבית לפרסם בפומבי שמות דיירים, שלא שילמו דמי ועד. ובאשר לחובה המוסרית או החברתית, על מה מבוססת טענתך? אולי אי-התשלום נובע מסיבות מוצדקות, לפחות מנקודת מבטו של הדייר שאינו משלם, למשל, משום שהוועד לא נבחר כדין, או משום שהוועד מסרב להציג חשבונות וקבלות או אינו מנהל חשבון בנק כנדרש בחוק? או בשל מחלוקת אמיתית בדבר עצם החוב (למשל, טענה, שהוועד גבה תשלומים עודפים, וטרם החזירם)? ונניח שהוועד צודק בטענותיו, מנין נובעת חובתו המוסרית או החברתית להלבין את פני הדייר שלא שילם ברבים, לרבות בפני אנשים שאינם גרים באותו בית אך מזדמנים אליו, שעה שאפשר פשוט לשלוח הודעות לחייבים (אפילו עם העתק ליתר בעלי הדירות)? האם פרסום פומבי, לשיטתך, הוא פרסום בתום לב?