התבטאות בלתי הולמת בכתב טענות

  • לשון הרע בתביעה משפטית
    ליאת | 06/03/2013 10:15

    אני ובעלי הגשנו תביעה קטנה . נגד עוזרת ,שהייתה לנו . העוזרת טענה בכתב ההגנה . שבעלי הטריד אותה מינית (שקר וכזב ) ובנוסף טענה ,שאני סובלת מבעיות פסיכאטריות (גם שקרים ) . שאלתי היא האם מותר לה לטעון דברים אלו בבית משפט ? . היא לא הגישה תלונה במשטרה נגד בעלי וזה סיפור מצוץ מהאצבע . ואני לא סובלת מבעיות פסיכיאטריות אך היא טענה בצורה שיקרית בכתב הגנה כי ראתה אותי נוטלת תרופות פסיכיאטריות ואף טענה ,שיש לה העתק ! ממרשמים ,שלקחתי (שקר ) . אין לה הוכחות אך עצם הטענות היה פגיעה בשמנו הטוב . מה עושים ?

    • התבטאות בלתי הולמת בכתב טענות
      נוני | 07/03/2013 16:49

      התשובה הפשוטה היא, שאין מה לעשות במישור של דיני פרסום לשון הרע, הואיל וקיימת הגנה לבעל דין לפי חוק זה על דברים הנאמרים במסגרת הליך משפטי. יחד עם זאת, בפניכם מספר מישורי פעולה אותם כדאי לשקול בהתייעצות עם עורך דין ראוי, כדלקמן: 1. הגשת בקשה למחיקת דבר מביש מכתב ההגנה, היה והטענות שציינת אינן צריכות לעניין הנדון, קרי - בלתי רלוונטיות לברור השאלות שבאמת שנויות במחלוקת במסגרת הסכסוך שביניכם. במסגרת בקשה זו ביכולתכם לבקש גם פסיקת הוצאות משפט בשל שימוש לרעה בהליך המשפטי. להרחבה אני מציעה לכם לעיין בספרו של ד"ר אבישי אדד "שימוש לרעה בהליכי משפט: הגנה דיונית מפני ניצול לרעה של זכות הגישה לערכאות". 2. היה והדברים יפורסמו מעבר להליך המשפטי גופו, והגנתה תתברר כהגנת בדים, או לפחות טענותיה המשחירות את פניכם יתבררו כחסרות שחר, ביכולתכם לשקול הגשת תביעה נזיקית נגדה בשל שימוש לרעה בהליכי משפט. להרחבה אני מציעה לכם לעיין בספרו של ד"ר אבישי אדד "שימוש לרעה בהליכי משפט: הגנה נזיקית מפני ניצול לרעה בזכות הגישה לערכאות". 3. בנוסף, תוכלו לדרוש פסיקת הוצאות משפט כמו גם הוצאות לטובת אוצר המדינה בשל התנהלותה חסרת תום הלב של הנתבעת.