לשון הרע

  • שאלה מאתגרת לעו"ד(ים)
    יובל מ. | 25/02/2013 10:45

    לפני כשנה שכרתי דירה בגבעתיים. בבדיקה ראשונית הדירה עשתה רושם שהיא במצב תקין ובעלי הבית נראו נחמדים. סגרתי איתם חוזה סטנדרטי.עם הזמן נתגלו בפני שלל בעיות.1. האקוסטיקה נוראית - אני שומע את השכנים שלי עושים צרכיהם, הולכים בבית, מתקלחים ואת השאר אשתדל להשאיר לדמיון.2. נזקים כגון: נזילות, דלת שבורה ומצב תשתיות רעוע ביותר.אוכל לפרט את מלוא בעיותיי אך הדבר ארוך ומייגע.שאלתי: ברצוני להקים אתר אינטרנט המראה את כל קלקלותיה של הדירה (כמובן ללא אזכור לבעלי הבית) עם פרטי הדירה. הדבר כולל הקלטות של תקלות הדירה (על רחשי השכנים למעט רחשים אינטימיים מאוד).צעד זה כאמור עשוי לגרור בעיתיות עבור בעלי הדירה להשכירה לפראייר התורן.האם הדבר החוקי? האם זהו לשון הרע (אעפ"י שאני מספק הוכחות חותכות)?בתודה,יובל

    • לשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 04/03/2013 16:37

      צהריים טובים, אם הדברים אכן נכונים, אז על פניו קיימת הגנת אמת דיברתי, אבל קיים סיכוי שבית המשפט יראה בכך לשון הרע, תלוי כיצד הדברים ייכתבו וייראו. בנוסף, יכולות להיות פה גם עילות נוספות, כמו פגיעה בפרטיות ועילות נזיקיות אחרות. הייתי נזהר מאוד בטרם הקמת האתר. בכבוד רב, גיל קראוס, עו"ד