עילת לשון הרע

  • האם קיימת עילה ללשון הרע?
    אמיר | 18/02/2013 18:37

     שלום רב,אני משמש כמאבטח בחברת שמירה כבר כ-4שנים.במהלך תקופה זו עבדתי כנדרש ללא בעיותמיוחדות.בתקופה האחרונה התחלפו מנהלים בסניף,אחדהמנהלים שאין לי איתו הכירות החליט להורידאותי משיבוץ המשמרות,פניתי למנהל הגדול(מנהל הסניף) בכדי לדעת מה המניע לאי שיבוצי.נקבע לי שימוע עם המנהל שהחליט להוריד אותימהשיבוץ ועם מנהל הסניף.במהלך השימוע טען מנהל האתר (זה שהורידאותי מהשיבוץ) שאיימתי עליו,זלזלתי בו,ואיימתיעל עוד עובדים אשר עובדים איתי !דבר שלא היה ולא נברא.לאחר השימוע נעשתה לי שיחת סיום.היום הודיעו לי שכתוצאה מהאיומים ומההתנהגותשלי החליטו לסיים את דרכי בחברה.אני רוצה לדעת את זכויותיי.אציין שביקשתי לקבל את שמו של העובד המאויםאך נתקלתי בסירוב.כמו כן,טענת מנהל האתר שהאיום שלי כלפי הוא"תקשיב ותקשיב לי טוב ! " איני חושב שהמשפטהזה איום.כרגע אני נמצא ללא עבודה מה שגורם לבעיותכלכליות במצבי.אני מעוניין לתבוע את המנהל הנ"ל בהוצאתדיבה,העלבה,והשמצה.לכל טענותיו אין כל שחר ואיני מתכוון לוותר לו עלכך !אשמח אם תצרו עימי קשר בהקדם תודה רבה.אמיר

    • עילת לשון הרע
      עו"ד גיל קראוס | 04/03/2013 16:29

      צהריים טובים, לגבי זכויותיך הסוציאליות עקב פיטוריך הפנה את שאלתך לפורום עבודה באתר. לגבי לשון הרע, על פניו יהיה לך קשה מאוד לתבוע בלשון הרע על סמך הדברים שציינת, מה עוד שמדובר ביחסי עבודה. יחד עם זאת, יש לבחון היטב את הדברים שנאמרו לצורך גיבוש עמדה סופית. בכבוד רב, גיל קראוס, עו"ד