תלונה במשטרה - לשון הרע ?

  • תלונה במשטרה
    דנה | 15/02/2013 00:42

    שלום, הגשתי תביעה נגד מעסיק ואז מעסיק אחרי זה הגיש תביעה נגדי שבה הוא מאשים אותי בדברים שלא עשיתי. שני תיקים אוחדו לדיון אחד  שצריך להתקיים דיון בדלתיים סגורות. 1) האם הדברים שהוא מאשים אותי שאין להם שום בסיס במציאות הם בגדר של לשון רע והאם אפשר לבקש פיצוי על זה באותו משפט שמתקיים או האם אפשר לאחר שיסתיים משפט זה להגיש תביעה חדשה על לשון רע  נגד מעסיק על אותם דברים שהוא מאשים אותי בתביעה ראשונה(כמו שאמרתי הדיון  מתקיים בדלתיים סגורות). 2)אם הוגשה נגדי תלונה במשטרה שאין לה שום בסיס והוכחות האם דבר הזה נחשב לשון רע ואפשר להגיש תביעה נגד צד השני?

    • תלונה במשטרה - לשון הרע ?
      עו"ד גיל קראוס | 04/03/2013 16:25

      צהריים טובים, יש לבחון את העובדות והדברים שנאמרו לעומק, אבל על פניו קיים חיסיון לדברים אשר נכתבו על ידו במסגרת ההליך המשפטי, גם אם הדברים אינם נכונים. לגבי התלונה במשטרה, יש לבדוק היטב את התלונה שכן הגשת תלונה יכולה להיות בגדר לשון הרע, אבל בנסיבות חריגות שמצדיקות זאת. בכבוד רב, גיל קראוס, עו"ד