לשון הרע בגין הטלת עיקול רשלני על חשבון בנק

  • עילה לתביעה
    שחר | 10/02/2013 22:09

    רציתי לבדוק האם יש עילה לתביעה בגין חוק לה"ר (ללא הוכחת נזק), לגבי מקרה של הוצל"פ: עו"ד שמייצג חברה לנכיון שיקים (לא משנה שהשיק שחזר לי היה למוטב בלבד, ולכן הם מוחזקים בשטר שלא כדין), פתח הליך של הוצל"פ לגביית הצ'ק. העדפתי להסתדר איתו כדי שלא אצטרך להגיע ללשכת ההוצל"פ הרחוקה מאוד מביתי (ואפסיד אף זמן עבודה). שילמתי לו את שכ"ט והוא הוציא על כך קבלה, כשהוא מתחייב לסגור את התיק בהוצל"פ (רק הוא יכול כי הוא הזכאי). לאחר חודשיים אני רואה שהוצל"פ שמו לי צו עיקול על החשבון בנק, בגלל התיק ההוא (מתברר שהוא לא סגר אותו, כנראה ברשלנותו) והם המשיכו בהליך הגביה. פניתי אליו והוא מיד טיפל בענין לפני מימוש עיקול (סגר את התיק והסיר את העיקול מחשבוני; הפעם לא סמכתי עליו ווידאתי שבאמת הוא עשה זאת, מול הוצל"פ). העיקול הזמני גרם לי אולי מינוס קטן וקצת עגמת נפש וכו', אך הדבר החמור שהוא גרם - בזיון מול מנהל הבנק שהוא חברי הטוב (ומעולם לא היה לי עיקול על החשבון), והוא מכירני באופן אישי (חוץ מהבנק), ובכך הוציאו לי שם רע בבנק לחינם. האם יש עילה לתביעה בגין העיקול המיותר שגרם לי הוצאת שם רע, או לא?

    • לשון הרע בגין הטלת עיקול רשלני על חשבון בנק
      מוטי | 11/02/2013 11:20

      יש לך עילה לכאורה בעוולה של פרסום לשון הרע. תוכל לתבוע פיצוי ללא הוכחת נזק, אך קח בחשבון שבסיטואציה שתיארת לא אמורים להיפסק פיצויים על הצד הגבוה, הואיל והעיקול רבץ על חשבונך למשך תקופה קצרה מאוד. אם תחליט להגיש תביעה, די בהגשת תביעה בתביעות קטנות על סכום סביר.

      • תגובה למוטי
        שחר | 11/02/2013 13:00

        תודה על תגובתך המהירה. אמרת "סכום סביר", אם נגיד שסכום העיקול היה 2200 ש"ח, אז על כמה אפשר להגיש את התביעה? איזה סכום מהווה פיצוי על כל עגמת הנפש וכו' שנגרמה כאן?

        • תשובה
          מוטי | 12/02/2013 19:45

          הסכום שעוקל חשוב, אולם במקרה שלך הדגש צריך להיות על היקף הפגיעה בשמך הטוב ועגמת הנפש שנגרמה לך עקב הטלת העיקול השגוי. קשה להעריך אפוא את סכום התביעה, אולם לא הייתי מגיש תביעה על יותר מ- 10,000 ש"ח, בתקווה שבית המשפט יפסוק כמה אלפי ש"ח.