פרסום גבולי מאוד - בעיניי המילים "בצע כסף" בעייתיות

  • חוות דעת שלילית בפורום, עילה לתביעה?
    אבי | 24/01/2013 21:56

    ערב טוב,רכשתי לפני שבוע קטנוע משומש, ולאחר מספר ימים הקטנוע הושבת עקב תקלה,מדובר בתקלה שהמוסך שמכר לי את הקטנוע לא הצהיר עליה.ובעקבות כך רשמתי ביקורת שלילית על המוסך, ואף השתמשתי בלשון חריפה, ואף ציינתי את שמו וכתובתו של המוסך.ציטוט מהכתוב בפוסט "לא יאומן שיש כאלה אנשים שמוכנים לשקר במצח נחושה בגלל בצע כסף, המוכר ניצל את חוסר הידע שלי ומכר לי קטנוע תקול, לכן אני רוצה להזהיר את כל מי שמתעסק בתחום הדו גלגלי, תתרחקו מהמוסך הנ"ל.ואחרי מספר שעות בעל המוסך המדובר התקשר ואיים עלי בתביעת הוצאת דיבה בגין הפוסט הנ"ל.האם ישנה עילה לכך?ובנוסף שאני יכול לטעון א. לזכות חופש הביטוי.ב. עקרון "אמת דיברתי" ויש לי חוות דעת ממסוך מורשה בו הוא כותב במפורש שהקטנוע מושבת עקב תקלה ישנה ותיקון חובבני ואף לא חוקי שבוצע בקטנוע. ז"א לא משהו שנגרם ע"י בשימוש קלוקל, אלא שככה הוא נמכר לי.ובנוסף,  אפשר לטעון ל"זכות הציבור לדעת,  ועניין הציבור" משום שבעל המוסך הנל שמכר לי את הקטנוע התקול,  ממשיך למכור עוד קטנועים ואף באשכול שפרסמתי בפורום הגיבו עוד מספר אנשים שכמעט ורומו ע"י אותו אדם,  אחד סיפר שהוא כמעט קנה קטנוע עם תקלת מנוע חמורה.  האם ישנה עילה להאשים אותי בהוצאת דיבה?

    • פרסום גבולי מאוד - בעיניי המילים "בצע כסף" בעייתיות
      עו"ד שלומי וינברג | 25/01/2013 01:33

      וחושפות אותך לתביעת לשון הרע. יחד עם זאת, ניהול נכון של התביעה עשוי להקל על ביסוס ההגנות במקרה זה. בהצלחה!

      בברכה,
      עו"ד שלומי וינברג,
      מנהל פורום לשון הרע

      • לעניות דעתך,
        אבי | 25/01/2013 01:47

        לאור כלל הנסיבות, מכירת קטנוע תקול בצורה מובהקת, וישנה אף הוכחה ע"י בדיקה וחוות דעת של מוסך מורשה שהקטנוע נמכר עם תקלה חמורה ביותר,לא נחשב כ"אמת דיברתי" אחרי הכל אכן הונאתי ע"י המוכר, ולא ציינתי פרט שיקרי אחד בכל הפירסום,ויתרה מכך שהמוסך המדובר ממשיך למכור ולסחור בקטנועים משומשים, שישנה עילה סבירה לאור המקרה שלי ושל מקרים נוספים (אין לי תיעוד אך בפירסום יותר מאדם אחד העידו על מקרים דומים) הוא ינסה למכור קטנועים תקולים לעוד לקוחות תמימים, עקב זה אין פה עילה של "עיניין לציבור"?

        • ובנוסף
          אבי | 25/01/2013 01:50

          לאחר שהוא איים אלי טלפונית בתביעת הוצאת דיבה, הוא הציב לי אולטימטום למחיקת הפוסט, והפוסט הנ"ל שפורסם ב3 מקומות שונים, הפייסבוק הפרטי שלי, ו2 פורומים העוסקים בתחום הדו גלגלי, נמחקו לבקשתי.