דיבה כנגד דיבה

  • מאיימת בתלונת דיבה אך מנגד משמיצה ופוגעת בשמי..
    רובי | 16/11/2012 03:11

    באחד הפורומים באתר אינטרנט הטלתי ספק בדבר פרופיל אישי של משתמשת באתר המציגה את עצמה בפרופיל כיועצת לזוגות.אני מכיר את בעלת הפרופיל באופן אישי ונחשפתי לצדדים אלימים שלה והתנהגות לא יציבה. דגמא לכך הייתה כשיצאה למסיבה ונתקלה באקראי בבן זוג שלה לשעבר כשהוא נמצא עם בחורה אחרת, לאחר שסיימו את מערכת היחסים ביניהם.באותו רגע היא איבדה עשתונות ולעייני כל האורחים במסיבה היא תקפה אותו בצורה פיזית,ללא כל סיבה מוצדקת.פתחתי נושא חדש בפורום תחת הכותרת: ייעוץ זוגי- האומנם?לא חשפתי לא שמה הפרטי ולא את הכינוי שלה באתר (הכינוי שלה באתר הוא ייעוץ זוגי). כתבתי שנתקלתי בפרופיל של משתשמת באתר המציעה ייעוץ זוגי ובעיניי זה מגוחך.בהודעה כתבתי שלדעתי הפרופיל מגוחך והזוי והוספתי- "לתת ייעוץ זוגי? עברת הסמכה לתת ייעוץ זוגי?יש לך הכשרה לזה? כמובן שהתשובה שלילית..אז מאיפה הרעיון ההזוי לתת שירות כזה ועוד בתשלום."מכיוון שלא חשפתי כינוי ספציפי,היו שהבינו מיהי בעלת אותו פרופיל מתוך היכרות איתה,בעוד שאחרים לא קישרו בין ההודעה לבין בעלת הפרופיל וביקשו לדעת במי מדובר.אני לא הגבתי,אך בעלת הפרופיל אליה התייחסתי בהודעה- הגיבה וחשפה כי מדובר בה. היא ציינה בהודעה כי היא מגובה בתעודות (אך לא פירטה אילו תעודות בדיוק) והשמיצה אותי בהודעות חוזרות בהן כנתה אותי בשמות גנאי: גמד ממורמר ונרגז,מפגר בכיר.איימה כי תגיש נגדי תביעה על הוצאת דיבה וכשנשאלה למה,ענתה "האמת? סתם כי זה קל וזמין". לא הסתפקה בזה ואף השתמשה בכישוריה בכדי לפרט מאיזה בעייה לדעתה אני סובל ומה הטיפול המתאים.האם לאור התבטאותיה אלה כלפיי,יש לה בכלל עילה כלשהי להגיש נגדי תלונה על הוצאת דיבה?יש לציין שהכל מתועד בכתבתודה מראש.

    • דיבה כנגד דיבה
      עו"ד ניר עופר | 16/11/2012 23:28

      במישור העקרוני, אם ביצעת עוולה, והצד השני ביצע את אותה עוולה כלפייך לאחר מכן, זה לא מוריד מזכותו לתבוע בגין העוולה שביצעת כלפיו. הדברים לא "מקוזזים". במקרה הספציפי שהצגת קשה לקבוע מהפרטים שהובאו אם מדובר בלשון הרע בין מצדך או מצידה, כיוון שלא ברורות כל הנסיבות, לרבות אם הפרופיל הוא בשמך המלא או בשם בדוי, אם ניתן לשייך את הפרופילים שלכם אליכם וכו'.