הגנת הפרטיות

  • האם יש עילה לתבוע עו"ד בגין לשון הרע בכוונה לפגוע?
    מיקי | 08/11/2012 00:15

    אני מתמחה במשרד עורכי דין ונמצא בסכסוך גירושין קשה. לאחר דיון בלשכת רשם ההוצאה לפועל, כשהבינה עורכת הדין של גרושתי כי אני עובר עבירה עפ"י כללי האתיקה של הלשכה בכך שאני עובד בשעות הערב וזאת מבלי שביקשתי את רשות הלשכה, הגישה "והלשינה" עלי ללשכה ובכדי לתמוך ולהוכיח את טענותיה, צרפה את פרוטוקול הדיון שהתקיים בדלתיים סגורות לתלונה. כמובן שהוזמנתי וננזפתי ונענשתי בשלילת ההתמחות, בכל מקרה, הועדה וכל מי שהיה במקום עיינו בפרוטוקול שהוצא, ואף הגדיל לעשות אחד מחברי ועדת המשמעת והתחיל להתוווכח איתי על הדיון שנערך ביני לבין גרושתי.ממש נדהמתי. האם אין כאן עילה לתביעת לשון הרע בכוונה לפגוע...? האם לא עברה עורכת הדין על הוראות החוק משהוציאה פרוטוקול דיון שנערך בדלתיים סגורות בענייני משפחה לעיונם של אנשים זרים שלא הורשו ולא הוסמכו ולא צדדים לעניין? מה דעתך...?

    • הגנת הפרטיות
      עו"ד שלומי וינברג | 08/11/2012 02:43

      כאשר קיימת אחת ההגנות שבחוק הגנת הפרטיות (ונראה שמקרה זה נופל לגדר אחד ממקרים אלו), לא תוכל לתבוע.

      • מבקש הבהרה...
        מיקי | 08/11/2012 15:22

        אלו הגנות יש לה בחוק או זכות הגוברות על פגיעה בפרטיות והוצאת מסמכים שנדונו בדיון שנערך בדלתיים סגורות והעברתן לידיים אחרות שאינן רלוונטיות לסכסוך בין הצדדים. הרי יכולה היתה להתלונן ללשכה, גם מבלי לצרף פרוטוקול בית משפט שנערך בדלתיים סגורות. למה אנשים היו צריכים לראות את כל פרוטוקול הדיון שנערך בדלתיים סגורות ושנדונו בהם ענייני ילדי הצדדים? ניראה לי שיש מצב שהגישה שלך מקלה וותרנית...?