אין צורך להציף את הפורום בשאלות באותו עניין

  • האם פרסום מקרה ספציפי בטלויזיה מהווה לשון הרע
    ללא | 21/10/2012 14:07

    האם פרסום (בטלויזיה לדוג' בתוכנית כמו כולבוטק) לגבי מקרה מוכח של התנהלות זדונית עד פלילית מצד חברה מסוימת ו/או מצד נציגיה של אותה החברה, כנגד לקוח( החברה) מהווה לשון הרע ? על מה צריך להקפיד על מנת לפרסם מצד אחד ולהיות מוגן מתביעה מצד שני?

    • אין צורך להציף את הפורום בשאלות באותו עניין
      עופר בן אברהם | 21/10/2012 15:15

      בהנחה, שאתה אותו שואל, שחתם קודם בשם מישה, ואחר כך בכינוי "אחד העם" (ובפורום עורכי דין בשם אביב), עדיף היה שתרכז את שאלותיך בשרשור אחד, כדי למנוע דחיקת שאלות של אחרים לדף הבא. והאמור נכון גם בהנחה, שאתה שואל אחר, שכן מבט חטוף למטה היה מגלה, ששאלתך כבר נענתה, לפחות בעיקרה.לעצם העניין, אחזור:לשאלתך הראשונה התשובה היא: כן; פרסומים בתוכניות כגון "כלבוטק" הם אכן לשון הרע.לשאלתך השנייה: זכותו של מי שנפגע מהפרסום שלך לתבוע אותך, ועל כן אינך יכול להיות מוגן מפני תביעה.אבל כדי להקטין את הסיכוי שתוגש תביעה נגדך, או שתפסיד במשפט את תוגש, עליך להקפיד לפרסם אמת, שניתן להוכיחה ושיש בה עניין ציבור; או, לפחות, להקפיד שהדברים יהיו בתחום הסביר, בלי פגיעה לשמה.

      • את תוגש => אם תוגש  לת
        עופר בן אברהם | 21/10/2012 15:18

      • עניין ציבור => עניין ציבורי  לת
        עופר בן אברהם | 21/10/2012 15:20