מדובר במקרה מורכב מדי עבור היקף הייעוץ הניתן בפורום זה

  • שאלה לגבי "לכלוך" בפורום בפייסבוק
    אייל | 18/10/2012 18:14

    שלום רב,רציתי קודם כל לציין שאני ממש לא מאלה שמחפשים לתבוע על כל שטות (ואף פעם לא תבעתי או התייעצתי עם עו"ד משום סיבה), אבל במקרה שאציין אני בהחלט שוקל זאת. אשמח אם תוכל לעזור לי לקבל מושג כללי האם באמת כדאי לשקול תביעה של לשון הרע.הסיפור הוא כזה, אני עובד בתור עוזר הוראה במוסד אקדמאי מספר שנים, ובסך הכל הביקורות שאני מקבל טובות (כמובן תמיד יש מרוצים יותר או פחות..בדר"כ בכפוף לציונים שהם מקבלים), וההוכחה היא שהחוג המשיך להעסיק אותי. עכשיו, בפורום (פתוח! יש לציין) של סטודנטים בחוג בפייסבוק, בסטטוס שבכלל לא היה קשור אלי בתור נושא, כתבו שאני מתרגל "מזעזע" ולא לקחת איתי קורסים ודברים כאלה (יש לציין שהיו שם גם תגובות של "מה אתם רוצים ממנו, הוא בסדר"). אז השאלה שלי היא, האם זו עילה לשקול הגשת תביעה? יש פה 2 טעמים...אחד הוא שבעצם כל אחד יכול לכתוב שם את דעותיו ללא שום גיבוי, ו"ללכלך" על אנשים (כאמור זה פורום פתוח, ובנוסף אני גם סטודנט בחוג אז לא יכלו להניח שאני לא אראה מה כתוב שם). ודבר שני הוא שבעקבות אמירות כאלה תתכנן גם פגיעה כלכלית בי במידה ובגלל ה"דיעות" הללו אנשים לא יקחו את הקורסים בזמן שאני מלמד, ואולי אאבד קבוצות שיועדו לי מחוסר סטודנטים. כמו-כן, אני מחפש עבודה בימים אלה בין היתר בהוראה ועד כמה שזה נשמע מצחיק אם מעסיק פוטנציאלי או מרצה שאני עובד תחתיו יראה מה שכתוב שם הוא עלול לגבש דיעה לא מוצדקת. אז לסיכום, אשמח מאוד לשמוע את דעתך, שיקוליים כאלה ואחרים אם יש (במידה ותחשוב שיש פה "קייס" אז גם עלות תמורת פיצוי אפשרי), המלצה באופן כללי למי שאין לו מושג, רק חש שהשפילו אותו ללא כל סיבה אמיתית (בהתחלה שקלתי לכתוב שם תגובה זועמת, אבל החלטתי ללכת על הדרך היותר מתונה לבסוף) תודה רבה!!!

    • מדובר במקרה מורכב מדי עבור היקף הייעוץ הניתן בפורום זה
      עו"ד שלומי וינברג | 18/10/2012 19:03

      בהצלחה