איום בתביעת לשון הרע

  • ריב משפחתי על ירושה
    אני | 16/10/2012 18:15

    שלום,לפני מספר חודשים נפטרה סבתי ובתום השבעה גילינו לתדהמתינו כי כחצי שנה לפני כן בן דודי שכביכול התנדב לטפל בה יותר מכולם (מה שבדיעבד הסתבר כי היא החזירה לו את רוב הכספים שנכללו בטיפול בה) הסיע את סבתי לעו"ד שטיפל בצוואה שהיא וסבי כתבו יחד לפני מותו של סבי וגרם לה לשנותה בכך שהוסיפה אותו כיורש נוסף לדירה שלה אותה היו אמורים לרשת שלושת האחים. כולנו יודעים כי הוא נכח בזמן חתימתה וכי העד הנוסף היה חבר שלו (מה שלפי מיטב ידיעתי היה אמור למנוע מאותו עו"ד לאפשר את חתימתה וכן מתוך היותה בת 91 ולא בדיוק מבינה). כל המשפחה חוץ ממשפחתו של אחי אימי היו נסערים לחלוטין מן התגלית ובעת גילוי המצבה התפתח ריב צעקני בין כל הנוכחים כשבן דודי עצמו כמובן לא הגיע לשם. לאחר גילוי המצבה נסענו משפחתה של אחות אמי ומשפחתינו (נכדים ונינים) לבית קפה וגם שם היתה כמובן שיחה סוערת על הנושא. לאחר מספר שבועות אחי חגג את יום הולדתה של ביתו באולם כשבן דודי הופיע גם הוא שם ואני בחוסר חוכמה משווע "נכנסתי בו" ואמרתי לו את דעתי עליו. חשוב לציין שהכל נעשה במקום רועש ביותר ושאר הנוכחים לא באמת יכלו לשמוע את הדברים באופן ברור. כמו כן הדברים שאמרתי מבוססים על אמיתות ומציאות ברורה כמובן ולא על המצאות ושקרים.אני רוצה לספר גם כי אותו בן דוד כבר פעל בעבר בשיטה דומה כשדודתו מצד אימו הייתה על ערש דווי וכביכול התנדב לטפל בה ובוסופו של דבר גרם לה להוריש לו את רוב כספה (הלא מועט!) , את השאר לאימו ולאחות אימו היא הורישה שקל אחד בודד.לפני כארבעה חודשים קיבלתי ממנו בדאר רשום "דרישה עפ"י חוק איסור לשון הרע התראה בטרם נקיטת הליכים משפטיים" ובה מפורטים הדברים שכתבתי לעיל רק כשהדברים שנאמרו בבית הקברות ובבית הקפה וכן ביום ההולדת כאילו נאמרו על ידי בלבד ואני המובילה של כל העניין. בעצת בני המשפחה בחרתי להתעלם מהעניין כי חשבנו כי בזה זה יגמר והוא פשוט מנסה להבהיל אותי ולהוסיף לעצמו קלף מיקוח בכל המלחמה המתנהלת אצל עו"ד של הצוואה בינו ואביו לבין אימי ואחותה (הוא היה רשום כמנהל עיזבון והן פיטרו אותו מהתפקיד-חוץ מהדירה ותכולתה אין באמת עיזבון לנהל ומטרתו היתה לחלוב עוד כספים-מה שהכעיס אותו מאוד).להפתעתי, היום קיבלתי מבימ"ש השלום אישור פתיחת תיק וכתב תביעה. לכתב בהתביעה הוא הוסיף בפירוט הדברים שקרו ונאמרו גם שקרים כמו למשל שאמרתי ש"אני אטפל בו" כאילו יש לי שכיריי חרב שפועלים בפקודתי..עד כמה עלי להיבהל מהעניין? האם הוא באמת יכול לתבוע ממני 100,000 ש"ח?מה עלי לעשות?תודה

    • איום בתביעת לשון הרע
      עו"ד שלומי וינברג | 17/10/2012 00:09

      אין טעם להילחץ. מומלץ כי תיוועצי בעו"ד אשר ינסח מכתב תגובה למכתב ההתראה. ככל שתוגש תביעת לשון הרע, ניתן יהיה כמובן להתגונן, בהתאם לנסיבות. בהצלחה!