תשובה

  • שליחת פקס למקום העבודה - הוצאת דיבה?
    מירה | 31/08/2012 03:54

    שלום,ברצוני לדעת אם אני יכולה לשלוח בפקס מכתב התראה שבו אני מאשימה מכרה לשעבר שהיא הונתה אותי ובמכתב אני ומבקשת להחזיר את הפריט שהיא הוציאה ממנה בהונאה ומרמה.האם זה יכול להיחשב כהוצאת דיבה בגלל שאני שולחת את המכתב אזהרה לפני שאני פונה לעורך דין ובמכתב אני גם מזהירה אותה שאם היא לא תחזיר את הפריט שהוציאה ממני במרמה אני מתכוונת לתבוע אותה?האם היא יכולה לתבוע אותי בהוצאת דיבה?מה אומר החוק לגבי שליחת מכתב מסוג כזה ?תודה מירה.

    • תשובה
      עו"ד שלומי וינברג | 31/08/2012 17:09

      אם הפקס מופנה רק לנמענת ויגיע רק אליה - אין עילה לתביעת לשון הרע.

      • האם תכתובת במייל עם אדם עולה כדי לשון הרע?
        נתונה לאיומים | 12/10/2012 01:00

        אני מצויה בסכסוך עבודה עם המעביד. במסגרת תכתובת מייל שנתקיימה ביננו הבעתי בפניו את מורת רוחי על התנהלותו כלפי. הוא איים עלי מספר פעמים בתביעת לשון הרע על סמך דברים שהפנתי כלפיו במייל, לא כלפי צדדי ג'. ברור לי שאין לו עילה וזהו נסיון להפחיד לשמו, אבל האם יש סיכוי שתביעה כזו תתקבל בבית המשפט ותידון? אני חוששת מהטרטור והטרחה וההטרדה שכרוכים בהליך סרק סתמי שהוא עלול לנקוט נגדי.