לכאורה, עומדת למנחה הגנת תום הלב

  • לשון הרע באקדמיה
    מורן | 29/08/2012 01:13

    מנחה בכתיבת עבודת תזה חשדה שמישהו כתב עבורי את עבודת התיזה. היא העבירה תלונה לראש החוג שקרא לקולגה שלי וטען שהיא כתבה. הוא מצא שאין שום סיבה להעלות לוועדת משמעת כי העבודה נכתבה על ידי בלבד והורה לתת ציון. קיבלתי 90 ובהערות כתבה המנחה שהעבודה טובה מאוד. לאחר קבלת הציון חיבלה המרצה בנסיונותי למצוא מנחה לדוקטורט. שני מנחים שהסכימו להנחות חזרו בהם ללא הסבר. בשיחה עימה טענה שאני אמרתי את שם החברה שכתבה לי את המחקר ואמרה שתגיד לכל מי שישאל שאינני מסוגלת לכתוב דוקטורט. כמובן שזהו דבר שקר וכתוצאה מכך אינני יכולה להמשיך בלימודי הדוקטורט. האם יש עילה לתביעת לשון הרע?

    • לכאורה, עומדת למנחה הגנת תום הלב
      עופר בן אברהם | 29/08/2012 09:49

      סעיף 15 לחוק איסור לשון הרע קובע:"במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה אם הנאשם או הנתבע עשה את הפרסום בתום לב באחת הנסיבות האלו:"(1) ..."(2) היחסים שבינו לבין האדם שאליו הופנה הפרסום הטילו עליו חובה חוקית, מוסרית או חברתית לעשות אותו פרסום;"(3) ..."(7) הפרסום היה הבעת דעה על התנהגותו או אופיו של הנפגע בעניין שבו הנאשם או הנתבע ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, והפרסום היה מוצדק על ידי היותו ממונה כאמור;"(8) הפרסום היה בהגשת תלונה על הנפגע בעניין שבו האדם שאליו הוגשה התלונה ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, או תלונה שהוגשה לרשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בענין המשמש נושא התלונה; ואולם אין בהוראה זו כדי להקנות הגנה על פרסום אחר של התלונה, של דבר הגשתה או של תוכנה".