בלוג ואחריות בלשון הרע

  • שאלות בנוגע לבעלות על אתר
    עומר | 21/06/2012 11:22

    שלום,שמי עומר ואני כותב בלוג (www.my1million.co.il), בנוגע להשקעות שונות.1. אין לי רישיון לשיווק השקעות או לייעוץ בנוגע להשקעות. האם מותר לי בכל זאת לכתוב בלוג שבו אני מביע את דעתי בנוגע להשקעות שונות ?2. איזו הזהרה\התראה אני צריך לציין ואיפה בכדיי שלא יתבעו אותי שאני משווק \ מפרסם \ מייעץ בנוגע להשקעות ?3. מה נחשב ללשון הרע - אם אני למשל כותב שלפי דעתי השקעה כל שהיא היא מסוכנת ושאני לא הייתי משקיע שם זה לשון הרע? כי מצד אחד יתכן שהחברה תפגע כלכלית מכיוון שאנשים שקוראים את הבלוג יחליטו לא להשקיע עקב כך ומצד שני מה עם חופש הביטוי להביע את דעתי בנוגע להשקעות שונות ?4. האם בתור הבעלים של הבלוג, אם מישהו כותב תגובה בבלוג שיש בה מן לשון הרע, האם אני אחראי על כך והאם אני חשוף לתביעה למרות שאיני כתבתי אותה ?תודה רבה מראש,עומר.

    • בלוג ואחריות בלשון הרע
      עו"ד שלומי וינברג | 23/06/2012 00:21

      אשיב לשאלתך הרביעית, שכן שאר השאלות חורגות מעיסוקו של פורום זה. ככלל, אחריותו של בעל בלוג הינה לכלל המופיע בו, ועל כך תהיה אחראי בדין גם לדברים שלא אתה כתבת. יחד עם זאת, אם תסיר את הפרסום המעוול באופן מיידי לאחר התרעה מהנפגע, סביר להניח שהדבר ישמש לטובתך. מומלץ "לנטר" את הפעילות בבלוגים למניעת לשון הרע, כמו גם להוסיף disclaimer רחב, עליו "יחתום" אלקטרונית כל מבקר בבלוג. בהצלחה!

      • הבנתי תודה רבה, לאיזה פורום להעביר את שאר השאלות?
        עומר | 24/06/2012 13:22

        הבנתי תודה רבה, לאיזה פורום להעביר את שאר השאלות?

        • לפורום יזמות עסקית  לת
          עו"ד שלומי וינברג | 25/06/2012 02:56