מכתב מעסיק כלשון הרע?

  • האם ניתן לתבוע לשון הרע על מכתב שנשלח ממקום העבודה
    אנונימית | 11/06/2012 19:49

    ברצוני לברר האם ניתן לתבוע פיצויים על הוצאת לשון הרע במקרה הנ"ל: במקום עבודתי האחרון התלוננתי כנגד המנהל הישיר שלי על הטרדה והתנכלות לאחר שקרוב לשנה הוא הטריד אותי. מקום העבודה עיכב את הליכי הבירור חודשים ארוכים עד שלא הייתה לי ברירה ופניתי לעו"ד שייצג אותי והוא פנה למעסיק במכתב תקיף על כך שהוא מפר את החוק ויש לקיים בירור בעניין באופן מיידי ולמצות את הליכי הבירור, בתגובה לכך ענה המעסיק באמצעות המחלקה המשפטית לעו"ד במכתב שבו השמצות והכפשות של שמי שכמובן אינן תואמות את המצוי בתיקי האישי. מכתב זה נשלח לעוד מספר מכותבים וביניהם סמנכ"ל משאבי אנוש של החברה. מעבר לעובדה כי נמצא שהמנהל שלי אכן הטריד אותי במשך שנה ואני נמצאת בהליכים משפטיים כנגדו ונגד המעסיק, ברצוני לדעת האם יש לי אפשרות לתבוע בנוסף לתביעה מכוח החוק למניעת הטרדה גם בעוון פגיעה בשמי הטוב עבור המכתב הנ"ל שכל מטרתו הייתה לפגוע בשמי. אשמח לדעת מה אומר החוק, אמנם המכתב נכתב ע"י עו"ד אך זה היה בשלב שבו עדיין לא היינו בהליכים משפטיים

    • מכתב מעסיק כלשון הרע?
      עו"ד שלומי וינברג | 16/06/2012 19:08

      נראה לי שבנסיבות שתיארת תתקשי להצליח בתביעת לשון הרע, נוכח טענה של המנהל, כי המכתב נועד להגנת אינטרס כשר שלו. בנוסף, מכתב שנשלח ע"י עו"ד כהכנה להליך משפטי, אף אם בסופו של יום לא משתכלל להליך משפטי- נהנה מהחיסיון המוחלט בחוק, המונע הגשת תביעת לשון הרע בגינו. בהצלחה!