הכפשת שם ולשון הרע

  • הכפשת שם ולשון הרע
    רוני | 01/06/2012 03:15

    אשתי עצמאית קיבלה מכתב תגובה מיועץ משפטי העובד בגוף ציבורי לאחר שימוע לא תקין על התנהלות עבודתה שעל פי דבריהם הינה לקוייה. במכתב נכתב שאותו גוף ציבורי רואה בחומרה רבה את ההתנהלות הלקויה ומסיר כל אחריות מצידו למרות שכל הממונים חתומים על עבודתה. המכתב מיועד בהעתק ל-5 מכותבים בכירים העובדים בגוף הציבורי. המכתב הועבר לסגן המחלקה באמצעות היועץ המשפטי בכדי להסביר לו את המשך התנהלות עבודתה למרות שאינו חלק מהמכותבים בו . אותו מנהל העביר הוראות ביצוע להמשך העבודה עם אשתי וצירף את המכתב לכל העובדים 40 במספר. (מהרפרנטים ועד למזכירה ועובדי הארכיב). האם יש עילה ללשון הרע ו/או הכפשת שמה של אשתי? האם ישנה עילה לתביעה? האם סעיף 15 וסעיף 16 לחוק לשון הרע "מגן" על עובד ציבור זה? האם "בתום לב" חל עליו? תודה

    • הכפשת שם ולשון הרע
      רוני | 01/06/2012 03:28

      בהמשך לפנייתי בעקבות שליחת המכתב שצורף להנחיות המשך הליך עבודתה של אשתי הגיע המכתב שיצא מהיועץ המשפטי ללקוחותיה והם מחשש להתנכלות בעבודתם הפסיקו את העבודה עימה, ובעקבות זה נגרם הפסד כספי רב. תודה

      • מכתב תלונה בעבודה כעילה לתביעת לשון הרע
        עו"ד שלומי וינברג | 10/06/2012 09:27

        יש לקרוא את המכתב על מנת לבחון האם מדובר במכתב היכול להוות בסיס לתביעת לשון הרע. ככלל, מכתב שנשלח בתום לב יוגן בחוק, ובפרט מכתב של ממונה בעבודה על כפיף ביחס לעבודתו. בהצלחה!