מכתב תלונה כלשון הרע?

  • מכתב עם לשון הרע- חשוב ודחוף!
    אבי | 20/05/2012 13:07

    שלום, אם מישהו שלח עליי מכתב לכל מיני גורמים במסגרת עבודה (בדרג בכיר ומבקר), וכתב דברים לא נכונים ושפגעו בי. המכתב לא פורסם בעיתון או במקום ציבורי, האם בכל זאת אני יכול לתבוע על לשון הרע? אפילו שזה לא פורסם בתקשורת אלא נשלח לאנשים במסגרת העבודה? אמרו לי שלפני הגשת תביעה אני חייב לדרוש מכתב התנצלות? האם זה נכון או שאפשר ישר לתבוע בלי לבקש מכתב התנצלות? תודה רבה!

    • מכתב תלונה כלשון הרע?
      עו"ד שלומי וינברג | 20/05/2012 22:34

      1. ניתן לתבוע בלשון הרע - אבל אם יוכח שהמכתב נשלח בתום לב (אמונה בדברים שנכתבו או בדיקה מקדימה להם, ואי רצון לפגוע מעבר לדרוש), התביעה תידחה. 2. אין שום חובה לדרוש מכתב התנצלות, אולם יש משמעות לדרישת התנצלות ביחס לעניין "תום הלב" - המדובר בעניין טקטי במסגרת ניהול התביעה. בהצלחה!