פרסומים על דברים שבינו לבינה

  • לשון הרע
    נטלי | 24/04/2012 02:00

    שלום רב! ברצוני להקים אתר אינטרנט היכן שנשים/גברים יוכלו לחלוק דעותיהם אחד על השניה. די ברור ליב שלא מעט ירצו להתנקם בדרך כזו או אחרת.אך יש לי דרך לבקש להציג הוכחות לכל הנכתב. האם דבר הוא אפשרי, למי לפנות ליעוץ? תודה

    • פרסומים על דברים שבינו לבינה
      עופר בן אברהם | 26/04/2012 11:18

      כדי שדברים יהיו מוגנים מפני תביעה על פרסום לשון הרע או על פגיעה בפרטיות, אין די בכך שהם אמת, אלא צריך שיהיה בהם גם עניין ציבורי (ומשמעות עניין ציבורי כאן אינה רכילות המעניינת את הציבור, אלא אינטרס ציבורי, משהו שזכות הציבור לדעת); לחלופין, צריך שהפרסום ייעשה בתום לב, באחת הנסיבות המפורטות בחוק (למשל, כדי להגן על עניין אישי כשר של המפרסם). על כן, אם תקימי אתר אינטרנט, שיוקדש, כולו או רובו, להשמצות של בני זוג זה על זה, את עלולה לשאת באחריות לפרסומי לשון הרע או לפרסומים הפוגעים בפרטיות, אף אם יוכח לך, שהדברים הם אמת, ואף אם לא יצויינו שמות האנשים, שהפרסומים מתייחסים אליהם, אם יהיה אפשר לזהותם לפי ההקשר. ולהזכירך, ענייני משפחה בבית משפט רובם נדונים בדלתיים סגורות, ואין לפרסם דבר עליהם אלא ברשות בית המשפט (סעיף 68(ה)(1) ו- 70(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב]). אם בכל זאת תקימי אתר כזה, רצוי, לדעתי, שהאתר יהיה מנוטר (כלומר, שהודעות יפורסמו בו רק לאחר בדיקה, ולא מיד לאחר הלחיצה על "שלח"), וכן שיוקפד בו לא לציין שמות ופרטים מזהים של אנשים שלא לצורך.