מידע שגוי או מידע כוזב?

  • פרסום דבר שגוי
    אלי | 15/04/2012 22:32

    בראשית השנה החלפתי עובדת,שהמעביד ביקש לסיים את ההתקשרות איתה.בשל הרגישות,אפשרתי לנ"ל את מימוש ההליך לשכנע את המעביד לשנות את עמדתו-אך הוא סרב.בתגובה סרבה העובדת לבצע חפיפה מסודרת,ובמקביל הפיצה בכל דרך מידע שגוי אודות יכולתי המקצועית,התאמתי,נסיוני, ויכולתי לבצע את התפקיד,ככל שלא הכירה ולו במעט את נסיוני,וכן את העובדה שהשתלבותי בחברה בוצעה  אודות המלצות חמות.האם המקרה מהווה עילה להגשת תביעה?

    • מידע שגוי או מידע כוזב?
      עופר בן אברהם | 16/04/2012 00:19

      אם אותה עובדת העלילה עליך דברים כוזבים ביודעין, זו עילת תביעה טובה. אך אם היא רק הביעה את דעתה עליך, ודעתה היא בתחום הסביר (גם אם אתה ואחרים חולקים עליה), תתקיים חזקה, שהיא פרסמה את הדברים בתום לב, ותביעתך נגדה תידחה, אלא אם כן תוכיח אתה אחת מאלה: (1) שהדברים שהיא פרסמה לא היו אמת, ושהיא לא האמינה באמיתותם (שים לב: אין די בכך שתוכיח, שהדברים אינם אמת); (2) שהדברים שהיא פרסמה לא היו אמת, ושהיא לא נקטה אמצעים סבירים להיווכח אם הם אמת אם לא; (3) שהיא התכוונה לפגוע בכך מעבר לסביר (ראה סעיף 15(3) ו-(6) ו- 16 לחוק איסור לשון הרע).

      • פרסום שגוי
        אלי | 16/04/2012 21:18

        עופר,ראשית תודה על משובך.סביר  הדבר שלא כל אימרה הינה "לשון הרע",ונכון הוא שנשמעת בעיני המתבונן.אולם,דברי חברתי נאמרו שלא בתום לב,ובמקביל לנאמר ניסתה חברתי להכשילני בתפקיד הן במלל הזוי,ובמעש בכדי להכשילני תוך הצבת מכשולים רבים,כולל שיחות שקיימה לאחר שעזבה את המשרד.האם קיימת עילה,וכיצד מתנהלת?

        • האם קיימת עילה
          עופר בן אברהם | 16/04/2012 23:40

          צריך לדעת מה בדיוק נאמר ואת מכלול הנסיבות כדי לחרוץ דעה. והשאלה, כיצד מתנהלת תביעה, היא רחבה מכדי להשיב עליה בשורות ספורות בפורום. עליך לעיין בחוק, בפסיקה, בתקנות סדרי הדין, בפקודת הראיות ובספרי הלימוד, וכן לבקר בבתי משפט, אם רצונך ללמוד את הנושא לבד. עומד לרשותך גם מסלול פשוט יחסית: הגשת התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, אך גם זה אינו פוטר אותך מהשקעה בלימוד הנושא, אם רצונך להצליח.

          • תודה
            אלי | 17/04/2012 23:02

            עופר תודה רבה.