הוצאת דיבה ופגיעה בפרטיות

  • אשמח מאוד לעזרה
    דורון | 09/04/2012 12:16

    שלום לכולם וחג שמח. קרובת משפחתי החליטה להתנקם בי וכשבאתי עם חברתי לאירוע משפחתי היא סיפרה לכולם שאני חולה במחלת הנפילה(כולל לחברה שלי כמובן). למרות שהדבר נכון,קרובת משפחתי ידעה שזהו דבר שאני שומר בסוד בגלל שאני מתבייש ושאם היא תספר את זה הדבר יפגע בי מאוד ויגרום לי לעוגמת נפש גדולה. חשוב לי מאוד לציין שמה שהיא עשתה לא נעשה בתום לב. בקיצור אני פגוע ומתבייש מאוד מאוד ורציתי להגיש נגדה תביעה. השאלה היא על איזה סעיף אני יכול להגיש תביעה? הוצאת דיבה?(היא בטח תטען "אמת דיברתי")? האם יש לי איזושהי זכות שלא יפרסמו את מה שאני חולה בו גם אם הוא נכון? אשמח לייעוץ בנושא

    • הוצאת דיבה ופגיעה בפרטיות
      עו"ד שלומי וינברג | 10/04/2012 21:01

      בנסיבות שתיארת ניתן לתבוע הן מכוח חוק איסור לשון הרע (יש בכך לשון הרע, על אף שמדובר באמת) והן מכוח חוק הגנת הפרטיות (ככל שקיבלה את המידע שלא ממך או ממי שסיפרת לו). יחד עם זאת, אין מדובר במקרה פשוט לתביעה.