תלונת שווא כבסיס לתביעת לשון הרע

  • האם זו עילה לתביעת לשון הרע?
    אביייי | 09/04/2012 04:40

    שלום, תלונת שווא בגין "איומים" הוגשה נגדי ע"י "רופאה" התלונה נסגרה בעילת אין אשמה. בתוך התלונה היא חשפה עליי פרטים רפואיים רגישים, הפרה את הסודיות הרפואית שלי את הפרטיות, וסיפרה עליי כל מיני סיפורים מעוותים כגון "הוא בלתי צפוי... " כדי לחזק טענותיה השקריות. השאלה שלי: האם זו עילה לתביעת לשון הרע ודיבה? והאם מומלץ לגשת במקרים כאלה לתביעות קטנות או ע"י עו"ד? תודה מראש

    • תלונת שווא כבסיס לתביעת לשון הרע
      עו"ד שלומי וינברג | 09/04/2012 08:58

      על פניו, המקרה שציינת מאפשר הגשת תביעה בלשון הרע, על אף שהרופאה תתגונן בטענת הגנה של הגשת תלונה בתום לב לרשות המוסמכת. יש מספר דרכים כדי להפריך טענת הגנה זו. ניתן להגיש את התביעה בתביעה קטנה (מוגבל ל-32,700 ש"ח למיטב זכרוני) או באמצעות עו"ד - לפי בחירתך. להליך בתביעה קטנה יש יתרונות (דיני הראיות וסדרי הדין גמישים; מהיר יותר; אין שכ"ט עו"ד) וחסרון (דיני הראיות וסדרי הדין גמישים; סכום התביעה מוגבל; הסכום הנפסק בד"כ נמוך ועוד). בהצלחה!

      • תודה...
        אבייי | 09/04/2012 10:17

        יש לי את האפשרות להפריך את הטענה של "תום לב" בנקל, עובדה אחת היא שאפילו המשטרה סגרה לבסוף את הכול באין אשמה. רק שאלונת קטנה: העילת לשון הרע היא עקב הפרטים שחשפה? או עקב המילים "הוא אינו צפוי"? כי יש כידוע גם עבירה חמורה של הפרת סודיות רפואית שהיא עילה לתביעה אזרחית, ולא נראה לי שאפשר לתבוע על אותם דברים שאמרה בשתי נושאים שונים תקן אותי... תודה על תשובותיך.