שמות גנאי כלשון הרע

  • מוכרת השמיצה אותי ברבים
    רון | 02/04/2012 21:31

    באחת רשתות מכוני הכושר המובילות. מוכרת בבית קפה של המכון קראה לי בשמות גנאי ברבים לאחר שביקשתי דבר מה שניראה לה מוזר. ויש בידי הקלטות. מה הדין בכזה מיקרה.

    • שמות גנאי כלשון הרע
      עו"ד שלומי וינברג | 03/04/2012 00:06

      שלום רון, יש לבחון האם שמות הגנאי עולים כדי לשון הרע, היכול להקים לך עילת תביעה מכוח חוק איסור לשון הרע. כמובן שהקלטות תסייענה ראייתית להוכחת יסוד הפרסום.

    • הכפשת השם
      חיפאית | 04/04/2012 10:03

      אתמול היה יומי אחרון במקום העבודה, העבודה שלי היתה מתאמת מכירות חו"ל ורוב העבודתי הייתה במחשב .לאחר שעזבתי הבוס שלי הכפיש את שמי ברבים וטען שמחקתי מיילים מתיבת המייל שלי ושאני צהתנהגתי בצורה לא אתיתו הכפיש את שמי.חבר לעבודה שידע את צורת העבודה שלי הסביר שכל המיילים הם בתיקיות ולא נמחקו.האם אני יכולה לתבוע את המנכ"ל על הכפשת השם /הוצאת דיבה?ממש מרתיח אותי שאני עיתי את העבדתי על הצד הטוב ביותר ובגלל בורות של אדם מכפישים את שמי.