הוצאת דיבה ע"י חבר קיבוץ

  • מעסיק רצה לקבל עליי המלצות
    טלי | 18/03/2012 12:51

    שלום רב, בת 37 חברת קיבוץ, ניסיתי להתקבל לעבודה של מישהו אשר שוכר משרד בקיבוץ בו אני חברה. אותו המעסיק בתום הראיון אשר התקיים בינינו שאל עלי מספר חברי קיבוץ אשר רובם אמרו עלי דברים טובים פרט לאחד שטען שאני: "רכילאית וביצ'ית",דבר זה גרם למעסיק לחשוב שוב, הוא חזר עליי ובשיחה השניה ממש "שם אותי על שולחן העדים והרגשתי שאני עומדת למשפט", בסופו של יום עברו שבועיים והוא טרם חזר אליי אותו המעסיק. כמה דברים מציקים לי:אותו המעסיק עשה אליי תחקיר מקיף, כמדומני המלצות זה בסדר אבל הוא שאל לגבייהרבה חברי קיבוץ מבלי לשאול אותי עם זה בסדר מבחינתי דבר אשר פגע בכבודי ומפאת הייותי חברת קיבוץ, הדבר השני הוא העניין אשר הוא קרא לי שוב לראיון שני ו"שם אותי על דוכן העדים", בסופו של דבר מה שקרה שבגלל הוצאת הדיבה של אותו איש שאמר שאני "רכילאית וביצי'ת" לא התקבלתי לעבודה, קיימים פה שני דברים האחד הוצאת הדיבה של אותו איש שאמר אלי את הדברים השיקריים הללו אשר איני יודעת מי אמר (המעסיק סירב לומר לי) והדבר השני הוא כל החקירה והרכילאות שהמעסיק בעצמו עסק עליי כל עוד אני חברת קיבוץ, מה עליי לעשות אני מרגישה שכבודי נרמס, תודה רבה

    • הוצאת דיבה ע"י חבר קיבוץ
      עו"ד שלומי וינברג | 19/03/2012 10:28

      על פניו, בדברים שפרסם עלייך חבר הקיבוץ יש לשון הרע. מעשית, ניתן להגיש תביעת לשון הרע, אולם כמובן, שיש לבחון את התועלת מול העלות, נוכח העובדה שמדובר בהליך משפטי - שלעיתים הנזק בו רב מהתועלת. בהצלחה!