האם בפרסום אמת יש לשון הרע?

  • לשון הרע, גם אם הפרסום אמת?
    מיקי | 02/03/2012 18:06

    שלום. האם לשון הרע כמשמעותו בחוק, הוא אי אמירת האמת בפרסום? או שאמירת האמת וגילויה לאנשים או לגורם שלישי נועדה לפגוע בשמו של האדם שכנגדו פורסמה הידיעה? תודה

    • האם בפרסום אמת יש לשון הרע?
      עו"ד שלומי וינברג | 02/03/2012 21:12

      גם פרסום שהינו אמת הינו לשון הרע. במקרה כזה, כדי ליהנות מההגנה בחוק, יש להוכיח שהיה עניין ציבורי בפרסום. שאלת הכוונה בלשון הרע פחות רלבנטית בדין האזרחי, ויותר רלבנטית השאלה האם האמין המפרסם באמיתות הפרסום (ויש דרכים שונות לבחון זאת).