חשיפה לתביעת לשון הרע - האמנם?

  • האם אני מסתכן בתביעה על לשון הרע\תביעת דיבה?
    בן | 16/02/2012 12:09

    שלום רב,במשך שנה וחצי גרתי בדירה שכורה עם בעל בית מאוד לא הגון שתמיד מצא דרכים להקשות עליי ולהתנהג באופן לא הגון (אף פעם לא עבר על החוק, תמיד הצליח לכסת"ח ופשוט התנהג כמו אדם נוראי וחסר התחשבות). אני רוצה להפיץ ברשת שאני לא ממליץ על עשיית עסקים או שכירת דירה ממנו - בעיקר בפורומים של חיפושי דירה וכדומה. האם יש לי זכות ליידע את הציבור על כך שבעל הדירה הזה, אמנם לא עבר על החוק, אך התנהג באופן מאוד לא מתחשב ולא הגון עמי ואיני ממליץ למחפשי דירה לעשות עמו עסקים.אני כמובן לא רוצה להסתכן בכך שיתבע אותי, מהן האופציות והסיכונים שמהלך זה?אשמח לדעה מקצועית.בברכהבן

    • חשיפה לתביעת לשון הרע - האמנם?
      עו"ד שלומי וינברג | 16/02/2012 23:25

      קשה לתת תשובה חד משמעית לשאלה זו. בגדול, ניתן לטעון שהמדובר בעניין ציבורי, שיסייע לאנשים להימנע מלעשות עם המשכיר עסקים. יש לבחון בדיוק את מהות הפרסום, ובנסיבות מסויימות, ובאם הפרסום מתון, הוגן ומשקף אל נכון את הדברים, תעמודנה לך חלק מההגנות שבחוק.