איומים ולשון הרע

  • הוצאה מהארון בציבור ואיומים - מבחינת דין ומשפט:
    בר המדריך | 29/01/2012 02:05

    שלום, אני מדריך בארגון נוער גאה (לנוער וצעירים הומואים, לסביות, טרנסג'נדרים וביסקסואלים) בדרום הארץ-אחת מהצעירות החברות בקבוצת הנוער והצעירים שאני מדריך פנתה אלי בבקשה לעזרה ואמרה שהיא ממש מבולבלת ומפוחדת. היא מנסה להבין אילו מזכויותיה נפגעו וכיצד אפשר לתקן את העוול שנעשה לה-הצעירה בת 20.היא למדה אצל מורה לנהיגה מאוד ידוע בעיר. תוך כדי השיעורים גילתה שהוא במקור ממושב של משפחה שהיא מקורבת אליה מגיל הגן (הורם של אחת מחברותיה הטובות). היא למדה אצלו 23 שיעורים והרגישה מאוד נוח בחברתו. בשלב מסוים היא הרגישה איתו כל כך נוח שסיפרה לו שיש לה בת זוג. הוא הלך למשפחת החברה במושב ואמר להורים:"היא לסבית, יש לה מחלה, היא מדורדרת, אל תתנו לבת שלכם להסתובב איתה, הן בטח מעשנות סמים"עקב זאת ההורים של חברתה ניתקו עם הצעירה קשר לחלוטין ולא מרשים לבתם להסתובב איתה, והאב אפילו איים על הבת שאם תישאר בקשר עם הצעירה ינתק איתה קשר. (כרגע החברה נשארת בקשר עם הצעירה ומעומתת עם אביה עקב כך)הצעירה גילתה גם שהמורה סיפר לצעירה אחרת שעבדה איתה במסעדה בעיר על נטיותיה המיניות.כמו כן המורה סרב לתת לה את הטופס הירוק ואמר שהיא חייבת לו כסף על טסט ושיעורים נוספים שמסתכם ב1200 שח. (היא טוענת שהוא משקר-שהיא הייתה צריכה לשלם רק על הטסט וששמרה את כל הקבלות)כשפנתה למשרד הרישוי אמרו לה שהיא לא חיבת לו כסף על השיעורים אלא רק על הטסט שעשתה ושהוא בכל מקרה מחויב להחזיר לה את הטופס הירוק.כשאביה של הצעירה התקשר למורה לנהיגה הוא קיבל איומים בעצמו ("אני יודע איפה אתה גר, אני אעקור לך את העיניים, יש לי המון השפעה בעיר") והמורה אמר שהוא ידאג אישית שאף מורה בעיר לא ילמד את הצעירה נהיגה.הצעירה גם טוענת שהמורה עקב אחריה עם הרכב פעמיים.אביה של הצעירה פנה למנהל בית הספר לנהיגה שדרכו מלמד המורה בעיר במטרה לערב דמות אחראית על המורה לגבי העניין. המנהל אמר לו שעליהם לשלם סכום כסף כפול מהסכום שאמרו במשרד הרישוי ובתמורה לכך המורה יפסיק להתנכל לצעירה. האב החליט לשלם את סכום הכסף.הצעירה שוקלת להגיש תלונה במשטרה אבל מפחדת שהמורה ימשיך להתנכל לה. כמו כן היא חוששת שהוא ימשיך לספר על נטיותיה המיניות.אני כמדריך הייתי רוצה לדעת האם סיפור כזה מתפרש כהוצאת לשון הרע (הוצאה מהארון והתנכלות בלימודי הנהיגה, איומים) והאם היא יכולה/צריכה לקחת את הסיפור שקרה לה לכיוון של תביעה או מעשה דומה.תודה מראש...

    • איומים ולשון הרע
      עו"ד שלומי וינברג | 03/02/2012 07:59

      עיקר הסיפור רלבנטי יותר לשדה הפלילי - ולעבירת האיומים - הפנה שאלתך לפורום הפלילי. בכל הקשור ללשון הרע - אכן יש כאן עילה להגשת תביעת לשון הרע, ככל שאין מדובר באמת במילים "יש לה מחלה וכו'". בהצלחה!