האם מדובר בלשון הרע?

  • פרסום הודעה ותמונה של נוכלת בפייסבוק
    דני | 27/12/2011 17:54

    אני מעוניין לפרסם את ההודעה הבאה בצירוף תמונות של הנוכלת בפייסבוק העניין הוא שאני פוחד שבסופו של דבר אני אסתבך יותר. האם הצעד הזה יכול לפגוע בי באיזשהו אופן. תודה מראש למגיבים להלן המודעה "הכל התחיל לפני שבועיים כאשר חיפשתי מכשיר סלולארי ביד 2. הודעה שעניינה אותי הייתה לגבי מכשיר סמסונג גלאקסי I9000 כאשר המכשיר מוגדר במצב מצוין וללא שום תקלות. שמה של המוכרת (או כפי שהיא הציגה את עצמה) היה איילת. התקשרתי וענתה בחורה צעירה ונחמדה , סיכמנו על מחיר וסיכמנו להיפגש עוד לאותו היום, כשנפגשנו הבחורה ירדה ממונית והציגה לי את המכשיר, הכל היה תקין, העברתי לה את הכסף ולחצנו יד לא לפני שהיא חוזרת ואומרת שאין שום בעיה עם המכשיר וגם אם יהיה, תמיד אוכל להתקשר אליה. במשך שבועיים המכשיר עבד באופן מושלם עד שיום אחד לא הצלחתי להכניס ולהוציא שיחות. בבירור עם חברת הסלולר התברר שהמכשיר נחסם כי דווח כגנוב, מיד התקשרתי לבחורה ממנה קניתי את המכשיר וענה מענה קולי! מה שהבחורה עשתה זה: היא מכרה לי את הטלפון שלה, פנתה לביטוח והודיעה שהמכשיר שלה נגנב, חברת הביטוח נעלה את המכשיר לכל חברות הסלולר בארץ וסיפקה לבחורה מכשיר חלופי או סכום כסף. למעשה מה שהיא ביצעה זו הונאה כפולה כלפי וכלפי חברת הביטוח. אני לא תמים ומודע להונאות ברשת ובמיוחד ברכישות מיד שנייה אך עם זאת אני תמיד בטחתי באנשים וגם אמשיך לבטוח. כאשר עבריין שודד אותך אין לנו אלא להשלים עם זה אך מה ששונה וחמור במקרה זה, הוא העניין שמדובר על בחורה בשנות העשרים לחייה, נורמטיבית לחלוטין, אמא לילד, לא ממלאה סטריאוטיפ של נוכל ובכל זאת בחרה לבצע את המעשה הנבזי הזה. לא מעניין אותי להחזיר את הכסף אבל כן מפריע לי לאיזו חברה הפכנו להיות, החמדנות, הנוכלות, השקר והרמאות הפכו לנחלת הכלל והדבר המצער הוא שאין דיו ואין דיין. אני פונה אליכם, אתם האנשים שמרכיבים את החברה הישראלית ולכל אחד מכם יש את האחריות המוסרית לשפר את פני החברה שלנו, אנא עזרו לי להשיג את הצדק. הצלחתי לשחזר תמונות מהמכשיר כל מי שיודע פרטיים על הבחורה או בעלה שישלח מייל לכתובת הבאה cutthethief@gmail.com תודה."

    • האם מדובר בלשון הרע?
      עו"ד שלומי וינברג | 02/01/2012 03:14

      כל עוד לא נקבת בשם הבחורה, במקרה זה, יהיה קשה לבסס נגדך עילה בלשון הרע. ככל שתנקוב בשמה, תהיה חשוף לתביעה, ואז תצטרך להוכיח את אחת ההגנות שבחוק. בהצלחה!