האשמה בגניבה במקום העבודה

  • האשמה בגניבה
    א' | 27/11/2011 14:02

    הואשמתי בגניבת חפץ במקום עבודתי. אני כמובן לא לקחתי דבר. פשוט יצא שנכנסתי לתוך חדר שאסור היה לי להיכנס אליו,דבר שלא נאמר לי ולא יכולתי לדעת משום שכל העובדים נכנסים לשם.כשהקב"ט הראה לי את הקלטת וידאו הבנתי שבאמת נראתי חשודה מה שכנראה מנע מהקב"ט לבדוק אם נכנסו לחדר אנשים נוספים מכיוון שכשהאשימו אותי נאמר שאני היחידה שנכנסה לחדר ומכאן שאני הגנבת אך בהמשך התברר שנכנסו לשם עוד4-5 אנשים. מה שגורם לי להרגיש חסרת בטחון בנוגע להגשת תביעה היא העובדה שלמרות שידעתי שאין סיכוי שאני אגנוב מרוב הלחץ והפחד וחוסר הבטחון שהקבטים גרמו לי להרגיש בדקתי אם החפץ איכשהו הגיע לידי.הייתי בסערת רגשות לא הפסקתי לבכות. איימו עלי שיתחקרו את אחיי וישלחו אותם למוסד עבריינים ועוד מיני איומים שלנערה כמוני שזוהי עבודה ראשונה ולא הייתה בשום מצב קרוב לזה בחייה. האם זה שבדקתי אם החפץ אצלי יפגום בתביעה? דבר אחרון -לאחר שלא הודתי פוטרתי(לאחר מכן הוחזרתי כי ראו שלא הייתי היחידה להכנס לחדר)המנהל התנצל בפני תוך שהוא מדגיש שעדיין יכול להיות שזו אני או הוא או כל מי שנכנס לחדר ההוא ושהם יחקרו ועד היום כ-5 חודשים אחרי לא מצאו את הגנב והם עזבו את החקירה

    • האשמה בגניבה במקום העבודה
      עו"ד שלומי וינברג | 28/11/2011 06:36

      עומדת לך עילת תביעה במקרה זה. יחד עם זאת, יש לבחון את הנסיבות, והאם היה יסוד לחשוד נגדך, והאם אופן הפעולה נגדך לא חרג מהמקובל בנסיבות - שקלול כל אלו וכן גורמים אישיים נוספים ייתן את התשובה האם כדאי להגיש תביעה בנושא זה.