תחולה רטרואקטיבית לתיקון לחוק איסור לשון הרע

  • נניח שמחוקקים עכשיו חוק לחשיפת פרטי מעוול
    ליבי | 15/11/2011 10:43

    ויש הליך כזה עכשיו. הרי שמאז פסיקת רמי מור בעליון, כל מי שמבקש לחשוף פרטי מעוול לא יכול. כל הפסיקות שאני ראיתי נדחו (למעט אחת) ומכיוון שחוקים לא מיושמים רטרואקטיבית, הרי כל מי שהוכפש בפרק הזמן מאז פסיקת העליון ועד כינון החוק לא יוכל לתבוע לעולם! זה לא תקין ולא סביר. מה קורה בפועל במקרים כאלו? האם הפסיקות בבתי המשפט מתעלמות מתאריכי תחולת חוק ומשמחוקק חוק, הן בפועל בעצם פוסקות גם אחורה? ואם לא, איך שומרים על זכויות האזרחים שהוכפשו בזמני תפר א-חוקיים שכאלו?

    • תחולה רטרואקטיבית לתיקון לחוק איסור לשון הרע
      עו"ד שלומי וינברג | 17/11/2011 19:00

      יש להניח שהתחולה לא תהיה רטרואקטיבית - כך עולה מתיקון לחוק איסור לשון הרע שאושר בקריאה ראשונה בכנסת. גם הדעת נותנת כי התיקון יחול כלפי פרסומים שייעשו לאחר כניסת החוק לתוקף. בהצלחה!

      • לא ענית על שאלתי
        ליבי | 20/11/2011 10:26

        אני גם חושבת שלא תהיה תחולה רטרואקטיבית. שאלתי היתה מה עושים במקרים כאלו. הרי כבר חוקקו חוקים בארץ ובעולם. חוקיםשבאו לענות על עוולות שנעשו גם לפני חקיקתם. רובם לא הוחלו רט'. מה עושים אנשים שנעשה להם עוול לפני היות החוק? הם לא יוכלו לתבוע סעדם לעולם? הרי זה עוול משווע! האם בתי המשפט נוטים לפסוק לפי החוק הקיים בלי להתחשב בתחילת תוקפו?

        • זהו המצב החקיקתי הקיים
          עו"ד שלומי וינברג | 23/11/2011 23:32

          לא תמיד החקיקה והמשפט נותנים מענה לכל מציאות או בעיה, גם אם הדבר מצער. בהצלחה!