האם יש חובה לקבל תגובה בטרם פרסום?

  • שי
    שי | 14/11/2011 19:33

    במסגרת כתבת תחקיר בכולבוטק האם ישנו חובה של כלובטק לקבל ממני תגובה על הכתבה כי הם לא ביקשו ממני כל תגובה ... ואם ישנה חובה כזאת האם זאת תביעת נזיקין מעבר לתביעת לשון הרע ?

    • האם יש חובה לקבל תגובה בטרם פרסום?
      עו"ד שלומי וינברג | 14/11/2011 19:41

      לא קבועה בחוק חובת תגובה לפרסום העלול להוות לשון הרע. יחד עם זאת, אי פנייה לקבלת תגובה עשוייה לשמש את התובע לשם הוכחת חוסר תום הלב במעשי המפרסם. בנוסף, בהתאם לתקנון האתיקה של מועצת העיתונות, חלה חובה על המפרסם לפנות לשם קבלת תגובה בטרם הפרסום. בהצלחה!

      • תודה על תגובתך
        שי | 19/11/2011 11:30

        אשמח להתייעץ אתך לעניין ניהול התיק המשפטי בכללותו.... תכתוב לי בבקשה למייל האישי איך ניתן לייצור עמך קשר לבחון המשך ייעוץ.