פרסום לשון הרע ע"י מעביד

  • פיטורין עקב הוצאת דיבה
    עידו | 04/10/2011 04:55

    שלום,אני עבדתי בחברת אווט סורסינג כמנהל IT במשך שנה וחודש , נתתי שירות קבוע לחברה ספציפית (הייתי ממוקם באופן קבוע שם) יצאתי לחופשה קצרה בחו"ל ותוך כדי הפסיקו את הקשר שלי עם אותה חברה , כשניסיתי לברר במהלך החופשה מה קרה לא היו מוכנים לדבר איתי  ולומר לי מה קרה , המנהל הישיר שלי בחברת האווט סורסיג דרש ממני לא ליצור קשר עם אף אחד מהעובדים של אותה חברה , כשחזרתי לארץ אמר לי שביקשו ממנו להפסיק את עבודתי שם עקב זה שהפצתי בחברה שהייתי בסיטואציה אינטימית עם אחת מהעובדות ובכך פגעתי בכבודה ושהוצאתי מידע חסויי.שתיי האשמות שלא נכונות בכלל לא היה ולא נבראה  כשאני רציתי שיבדקו אותי בפוליגרף וביקשתי את ההוכחות אמרו שזה לא רלוונטי וכתוצאה בכך פיטרו אותי שאלתי היא האם יש במקרה הזה הוצעת דיבה לשון הרע פגיע בשמי הטוב ?

    • פרסום לשון הרע ע"י מעביד
      עו"ד שלומי וינברג | 05/10/2011 10:28

      בנסיבות שתיארת אכן מדובר בלשון הרע, ואף חמורה - לגבי שני הפרסומים. לגבי הפגיעה בשם טוב - ככל שהיה לך שם טוב לפני הפרסומים, אכן מדובר בפגיעה בשם טוב. ככל שאכן אין מדובר בפרסום שהינו אמת, הרי שקיימת לך עילת תביעה מוצקה. ניתן להגיש תביעת לשון הרע בגין שני הפרסומים הנ"ל. בהצלחה!