הטרדה מינית ותביעת דיבה

  • לשון הרע
    תומר | 23/09/2011 12:48

    סיטואציה: מדובר בחברה שמתפעלת מוקד שירות לקוחות, באחת המשמרות מוקדנית הגיע עם מיץ חמוציות למשמרת והחברים, אני ועוד שלוש בנות, לעבודה הסתלבטו ונתנו רמיזות שכביכול זה בגלל דלקת בדרכי השתן, הכל נאמר ברוח חברית מבלי ממש כוונה לפגוע אנחנו רובנו בגיל צעיר, סטודנטים, וגם העובדת בהתחלה צחקה אחר כך היא לא הגיבה וגם לא ביקשה שנפסיק... כמה ימים מאוחר מתברר שהיא רצתה להגיש נגדי תלונה על הטרדה מינית אבל המנהלת הישירה הוציאה אותה מהעניין, בישיבת מוקד האחרונה היה ויכוח והועלו הרבה דברים, לפתע אותה מוקדנית איימה ואמרה לי בפורום של 40 עובדים "אתה על תתערב עדיין לא החלטתי מה לעשות עם מה שעשית לי " ואז באותו פורום היא אמרה למנהלת מוקד "ביקשתי ממך שתטפלי בעניין על מה שהוא עשה לי" ... באותו רגע כל העובדים הסתכלו עליי הרגשתי נבוך מאוד ומאויים הרגשתי מושפל היה נראה ברור ש"מה שעשית לי" = הטרדה מינית... א. היא מאשימה רק אותי על הטרדה מינית ולא את יתר הבנות למרות שהכל נאמר יחד. ב. כשאנחנו צחקנו עליה לא היה שום רמיזה מינית אלא על אולי דלקת בדרכי השתן, שגם לא נאמר במפורש. ג. היא לא הגישה תלונה והעניין לא הוכח בעוד אני הושפלתי בעבודה בפורום של כל העובדים. האם יש לה עילת תביעה נגדי בגין הטרדה מינית? האם אני יכול לתבוע אותה על הוצאת דיבה?... יש לציין שאני מגיע לעבודה בהרגשה לא נעימה עם מבטים של האשמה של חלק מהעובדים יותר נכון עובדות, יכול להיות שזה סתם בראש שלי אבל זה מה שאני מרגיש האם אני חייב ליידע את המנהלת אם בכוונתי לתבוע את המוקדנית? תודה רבה ושנה טובה.

    • הטרדה מינית ותביעת דיבה
      עו"ד שלומי וינברג | 25/09/2011 01:44

      החוק למניעת הטרדה מינית הינו חוק מרחיב (יש שיאמרו מרחיב מדי- וקיימת על כך ביקורת רבה בספרות ובקרב המשפטנים). על כל פנים, נראה לי כי במקרה זה צומחת לך עילת תביעה - שכן אין מדובר בהטרדה מינית - שכן אין מדובר בהתייחסות מבזה ביחס למיניותה. אין עליך חובה ליידע את המנהלת כי בכוונתך לתבוע את המוקדנית (אלא אם הדבר קבוע בתקנון העבודה - דבר שקשה לי להאמין), אך ייתכן שחכם יותר מבחינתך לעשות כן - ולשיקולך. בהצלחה!