האם מדובר בלשון הרע?

  • יחסי שוכר-משכיר-חברת ניהול
    רוני | 22/09/2011 12:43

    שלום רב, הנני שוכר דירה בבניין עם שומר. יחסי עם המשכיר אינם טובים בלשון המעטה, נודע לי מפי השומר כי המשכיר ריכל איתו עליי, ניסה לסכסך ביני לבין החברת ניהול באומרו לשומר:" תזהר, הוא רוצה להעיף אתכם מפה.." ואף כנראה כינה אותי בשמות..-היכן עובר הגבול? האם זו אכן לשון הרע מצד המשכיר?האם השומר חדר לי לפרטיות בעודו משתף פעולה עם המשכיר ומדבר עלי מאחורי גבי? בנוסף אב הבית דיבר אליי בבוטות ואף אמר:"תסתום את הפה"- מה אומר החוק לגבי לשון שכזו? תודה למענה מקצועי שנה טובה רוני

    • האם מדובר בלשון הרע?
      עו"ד שלומי וינברג | 25/09/2011 01:40

      האמירה "תסתום את הפה" - אינה לשון הרע. ביחס לשאר ההתבטאויות - יש לבחון אותן פרטנית (באלו שמות בדיוק כינה אותך?). באשר לאמירה :"הוא רוצה להעיף אתכם מפה" - יש לבחון בדיוק את הנסיבות, והאם תעמוד למפרסם הגנה שבחוק. על פניו, נראה לי כי המדובר לכל היותר בזוטי דברים שאינם מצמיחים עילת תביעה.

      • אוקי..אז היכן עובר הגבול בין יחסי דייר ושומר הבנין
        רוני | 25/09/2011 12:46

        האם אוכל לאסור על השומר/חברת ניהול לא לשוחח עם המשכיר להבא? האם המשכיר חדר לפרטיותי בעודו מנסה לדלות עלי מידע מהשומר?האם יש נוהל/חוק בנושא? תודה שוב ושנה טובה

        • המשך
          עו"ד שלומי וינברג | 14/10/2011 16:35

          לא נראה שיש פה עניין של פגיעה בפרטיות, אלא אם כן ממש עוקבים אחריך ודולים כך מידע עליך. בשאלת היחסים עם חברת הניהול - יש לבדוק בתקנון, וניתן לפנות למנהלי החברה בדרישה מסודרת. אין עיגון לכך בחוק מסוים.